Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εντυπωσιακή η κοινή εκπαιδευτική δράση των Συνδέσμων Εφέδρων Αξιωματικών Θεσσαλίας

Πραγματοποιήθηκε χθες από τους Συνδέσμους Εφέδρων Αξιωματικών της Θεσσαλίας η πρώτη κοινή εκπαιδευτική δράση με την ονομασία «ΚΟΙΝΟ ΘΕΣΣΑΛΩΝ 2017» στο Γάβρο Καλαμπάκας.
Στην άσκηση συμμετείχαν  Έφεδροι από Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα, Βόλο και Φλώρινα. Συμμετείχαν επίσης ο Πρόεδρος του ΣΕΑΝ Καρδίτσας Γιάννης Ντενησιώτης και ο Πρόεδρος του ΣΕΑΝ Τρικάλων Γιώργος Ράπτης.
Τα αντικείμενα στα οποία εκπαιδεύτηκαν οι συμμετέχοντες ήταν: πρώτες βοήθειες για αντιμετώπιση μαζικών αιμοραγιών, διαβιβάσεις, υλικά 1ης και 2ης γραμμής, χρήση χάρτη-πυξίδας-gps
Ακολούθησε παρουσίαση της αραβίδας Μ4 (χρησιμοποιήθηκαν ρέπλικες airsoft).
Η άσκηση έκλεισε με  πορεία σε προκαθορισμένο δρομολόγιο.
Στην επιτυχία της άσκησης συνέβαλαν ο πρόεδρος της ΕΠΙΖΩ Ξενοφών Λέτσας και  οι εθελοντές της  που παρουσίασαν το αντικείμενο των πρώτων βοηθειών μάχης, ο πρόεδρος της ΕΟΔ Λάρισας Γιάννης Ξανθόπουλος που ανέλυσε βασικές αρχές διαβιβάσεων και ο Έφεδρος Μιχάλης Κούρας που παρουσίασε τα υλικά 1ης και 2ης γραμμής.
Την ευθύνη της άσκησης είχε ο Έφεδρος Ανθυπολοχαγός ΦΠΖ Μιχάλης Φωκάς.
Αφήσαμε τελευταίο τον εξαίρετο Έφεδρο Αξιωματικό,  Αντιπρόεδρο του ΣΕΑΝ Φλώρινας Δημήτρη Κωνσταντινίδη που παρουσίασε την αραβίδα Μ4 και ανέλαβε ομαδάρχης  δίνοντας πολύτιμες συμβουλές καθόλη τη διάρκεια της πορείας στους συναδέλφους.
Ευχαριστούμε επίσης τον Πρόεδρο του χωριού Γάβρος Παναγιώτη Τζιλίλη για την πολύτιμη βοήθειά του, τον επιχειρηματία Γιάννη Θέμελη για τη φιλοξενία στη ζεστή ταβέρνα του αλλά και όλους τους κατοίκους του χωριού που αγκάλιασαν τους Εφέδρους.
Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Λάρισας
admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή