Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εντυπωσιακή η στρατιωτική παρέλαση – Οι πτήσεις των F-16 Viper και Rafale στον αττικό ουρανό

Ολοκληρώθηκε η στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Για πρώτη φορά στην παρέλαση πήραν μέρος τα τεθωρακισμένα άρματα μάχης, Marder, ενώ πάνω από την Ακρόπολη, επίσης για πρώτη φορά, πέταξαν τα νέα αποκτήματα της Πολεμικής Αεροπορίας, τα F-16 Viper.

Δείτε 10+1 φωτογραφίες από την παρέλαση

 
 
 
 
 

 

Ποιοι συμμετείχαν στην παρέλαση

Στην παρέλαση, έλαβαν μέρος φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων του Στρατού Ξηράς, μηχανοκίνητα τμήματα του Στρατού Ξηράς, όπου μεταξύ άλλων παρέλασαν για πρώτη φορά στην Αθήνα τα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης Marder 1A3, φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανοκίνητο τμήμα της Πολεμικής Αεροπορίας με αντιαεροπορικά συστήματα «Patriot» και «Βέλος», φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων του Πολεμικού Ναυτικού, φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων σπουδαστών και σπουδαστριών των στρατιωτικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και μηχανοκίνητα τμήματα και φάλαγγες πεζοπόρων τμημάτων των Σωμάτων Ασφαλείας.

Κατά τη διάρκεια της παρέλασης πραγματοποιήθηκαν διελεύσεις αεροπορικών μέσων και πιο συγκεκριμένα, ελικοπτέρων Apache, NH-90, Kiowa Warrior, UH-1H και Chinook του Στρατού Ξηράς, Sikorsky S-70 Aegean Hawk του Πολεμικού Ναυτικού, ελικοπτέρων των Σωμάτων Ασφαλείας αλλά και μαχητικών αεροσκαφών Rafale, Mirage 2000-5, F-4E και Spitfire MJ755 ενώ για πρώτη φορά έγιναν διελεύσεις μαχητικών F-16 Viper Fighting Falcon και εκπαιδευτικών T-6A Texan II 120.

Για πρώτη φορά τα Marder στην παρέλαση

Πάνω από την Ακρόπολη τα μαχητικά 

Πάνω από την Ακρόπολη πέταξαν για πρώτη φορά τα μαχητικά F-16 Viper κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την 25η Μαρτίου.

Τα νέα αποκτήματα της Πολεμικής Αεροπορίας πέταξαν πίσω από τα Rafale, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν τα ελικόπτερα Απάτσι και Σινούκ.

Η πτήση του Spitfire

Μια από τις πιο χαρακτηριστικές στιγμές της ημέρας ήταν η πτήση του μαχητικού του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, Spitfire, το οποίο πέταξε συνοδευόμενο από ένα F-16.
TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή