Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Εορταστικές εκδηλώσεις για την Εθνική Επέτειο στους Σοφάδες

Με την καθιερωμένη παρέλαση επί της οδού Κιερίου κορυφώνονται το Σάββατο οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940 στους Σοφάδες. Αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 27 Οκτωβρίου

Ομιλίες για το ιστορικό της ημέρας σε Σχολεία, Δημόσιες Υπηρεσίες, Οργανισμούς κ.λ.π.

Ορίζεται γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων, Δημοτικών, ΝΠΔΔ, Τραπεζών, ιδιωτικών καταστημάτων και οικιών από 8ης πρωϊνής της 26ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου, καθώς και φωταγώγηση των δημοσίων & δημοτικών καταστημάτων κατά τις βραδινές ώρες.

Σάββατο 28 Οκτωβρίου

Ώρα 07.00 π.μ.
Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες

Ώρα 10.15 π.μ.
Προσέλευση των επισήμων

Ώρα 10.30 π.μ.
Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας εντός του Ιερού Ναού από από την κ. Οικονόμου Ιωάννα, εκπαιδευτικό του ΕΠΑΛ Σοφάδων .

Ώρα 10.45 π.μ.
Μετάβαση στο μνημείο Ηρώων όπου θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση, γύρω από το οποίο θα παραταχθεί τιμητική ομάδα από μαθητές των Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων, Γενικού Λυκείου, Τ.Ε.Ε. καθώς και οι κάτοικοι της πόλης.

Πρωτεύουσα θέση θα καταλάβουν οι ανάπηροι και τραυματίες πολέμου, πολεμιστές του 1940-41, οι σύλλογοι και τα αναγνωρισμένα σωματεία της πόλης με τις σημαίες τους.

Μετά την επιμνημόσυνη δέηση θα γίνει κατάθεση στεφάνων και τήρηση ενός λεπτού σιγής σε μνήμη των Ένδοξων Νεκρών – Εθνικός Ύμνος.

Ώρα 11.45 π.μ.
Παρέλαση επί της οδού Κιερίου.

Μετά την παρέλαση θα δοθεί δεξίωση στο ισόγειο του Δημαρχείου (αίθουσα συνεδριάσεων Δ.Σ.) προς τιμήν των Πολιτικών, Στρατιωτικών, Αστυνομικών Αρχών και όλων των δημοτών.

Τελετάρχης ορίζεται ο Σεραφείμ Θεοδωρόπουλος, υπάλληλος του Δήμου.
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή