Εορταστικός Δεκέμβριος και Χριστούγεννα στο Μουσείο Τσιτσάνη

Μέρες γιορτής και χαράς και το Μουσείο Τσιτσάνη συμμετέχει σε αυτές με εκδηλώσεις που πραγματοποιεί. Στο πνεύμα των ημερών και με διάθεση να προσφέρει μουσική τέρψη, προγραμματίστηκαν 4 +1 εκδηλώσεις.

Λαϊκό τραγούδι
Η πρώτη πραγματοποιήθηκε στις 14 Δεκεμβρίου και είχε τον τίτλο «Από τις 3 στις 4 χορδές». Θέμα της, η παρουσίαση της πορείας του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, από τα λαούτα και τα τρίχορδα μπουζούκια, στο τετράχορδο μπουζούκι και τα σύγχρονα λαϊκά τραγούδια.

Λυρικό τραγούδι
Τέσσερις ερμηνεύτριες, η Δημοτική Χορωδία Τρικάλων και μία πιανίστα, παρουσιάζουν αγαπημένες άριες και χριστουγεννιάτικα τραγούδια από όλον τον κόσμο.
Ωρα έναρξης 20:00

Κλασική – ποιοτική μουσική
Διδάσκοντες/ουσες του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων ερμηνεύουν έργα για βιολί, τσέλο, φλάουτο και τρομπόνι, των Shostakovich, Strauss, Noblot, Massenet, Cook, Jacobson, Veracini, White.
Ωρα έναρξης 19:00

Λαϊκή μουσική
Γιορτινή συναυλία με απάνθισμα από αγαπημένα λαϊκά τραγούδια, με ορχήστρα που επιμελήθηκε το Μουσείο Τσιτσάνη και ερμηνεία από την Κωνσταντίνα Πάλλα και τον Μπάμπη Αντωνίου.
Ωρα έναρξης 21:00

Εκθεση ζωγραφικής & εικαστικών
Παράλληλα, συνεχίζεται μέχρι τις 2 Ιανουαρίου 2022 η ομαδική εικαστική έκθεση του Συλλόγου Τρικαλινών Ζωγράφων με τίτλο «Οι Ιππότες του Σήμερα». Η έκθεση πλαισιώνεται ανά διαστήματα με πρόσθετες εκδηλώσεις.

Ωρες λειτουργίας: 09:30 – 15:00 & 18:30 – 21:30, με ελεύθερη είσοδο και τήρηση όλων των πρωτοκόλλων.

Η είσοδος στις μουσικές εκδηλώσεις γίνεται με προμήθεια δελτίων ελευθέρας εισόδου, η διανομή των οποίων θα γνωστοποιηθεί με νεότερο δελτίο Τύπου, χωριστά για κάθε εκδήλωση.

Θα τηρούνται απαραίτητα και αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ενώ η αίθουσα εκδηλώσεων του Μουσείου διαθέτει σύστημα κλιματισμού με φρέσκο αέρα, σύστημα μηχανικού εξαερισμού και συσκευές φιλτραρίσματος και καθαρισμού αέρα.

Δήμος Τρικκαίων©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή