Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επαφές Κωτσού για επενδύσεις στην Καρδίτσα

Μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε ο Βουλευτής Νομού Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Κωτσός για την λεπτομερή διερεύνηση των επενδυτικών δυνατοτήτων – προοπτικών της περιοχής και παράλληλα για την πλήρη αξιοποίηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων και εργαλείων, ενόψει και της εφαρμογής του νέου Ευρωπαϊκού Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ) 2021 – 2027.

Ειδικότερα, σε πρώτη φάση ο σχεδιασμός του Καρδιτσιώτη πολιτικού επικεντρώνεται στη συγκέντρωση προτάσεων για την τοπική ανάπτυξη από όλους τους αρμόδιους φορείς, αλλά και από ιδιώτες συμβούλους επιχειρήσεων.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση του κ. Κωτσού με επικεφαλής ιδιωτικών Συμβουλευτικών Γραφείων της Καρδίτσας, ενώ θα ακολουθήσουν πολλές ακόμη το επόμενο διάστημα, φυσικά και με θεσμοθετημένους φορείς όπως είναι το Επιμελητήριο, η ΑΝ.ΚΑ. οι Δήμοι κ.α.

Σύμφωνα με την πρόταση της Ε. Επιτροπής για το νέο ΕΣΠΑ, στη χώρα μας κατανέμονται 19,2 δισ. ευρώ (τιμές 2018) για το 2021-2027 έναντι 17,8 δισ. ευρώ (τιμές 2018) για το 2014-2020.

Η σχετική διαβούλευση έχει ήδη ξεκινήσει. Το Μάρτιο του 2020 θα πρέπει να γίνει η επίσημη υποβολή ΕΣΠΑ και εντός δυο μηνών να δοθεί η έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στη συνέχεια και έως 30 Ιουνίου 2020, θα γίνει η επίσημη υποβολή των επιχειρησιακών προγραμμάτων στην Ε.Ε..

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή