Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επεισόδια στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά Θεσσαλονίκης

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ δύο ομάδων μεταναστών των 30 ατόμων έλαβαν χώρα στο κέντρο φιλοξενίας στα Διαβατά Θεσσαλονίκης στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου λόγω έντονων αντεγκλήσεων και διενέξεων που είναι καθημερινό φαινόμενο βγάζοντας συχνά την κατάσταση εκτός ελέγχου.
 

  Συγκεκριμένα, η κατάσταση κατέληξε σε μάχη σώμα με σώμα και σε μάχη πετροπόλεμου μεταξύ των Κούρδων από το Ιράκ από τη μία και των Αφγανών, Αλγερινών και Μαροκινών από την άλλη.

   Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας νεαρός τραυματίστηκε με μαχαίρι στα πλευρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ενώ λίγο αργότερα διακομίστηκε στο νοσοκομείο και η σύζυγός του εξαιτίας λιποθυμικού επεισοδίου.





   Μετά από πολλή ώρα και με την παρέμβαση δύο διμοιριών των ΜΑΤ και αστυνομικών της ΟΠΚΕ τα πνεύματα ηρέμησαν ενώ μία διμοιρία της ΥΜΕΤ παρέμεινε όλο το βράδυ στο εσωτερικό του κέντρου προς αποφυγή περεταίρω εντάσεων και συγκρούσεων καθώς οι μετανάστες ενώ αποτραβήχτηκαν δεν έμπαιναν στα κοντέινερς.

   Είναι γεγονός, πως η αύξηση του αριθμού των προσφύγων και η ένταξή τους στα κέντρα φιλοξενίας έχουν δημιουργήσει προβλήματα συγκρούσεων και έντονων διαξιφισμών εξαιτίας του συνωστισμού και του μείγματος διαφόρων εθνικοτήτων γεγονός που ισχύει και σε αυτή την περίπτωση καθιστώντας το πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου σε Μόρια της Βορείου Ελλάδας.
 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή