Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επεισοδιακή συνάντηση με τον Δήμαρχο Καλαμπάκας

Τι καταγγέλλουν Μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Καλαμπάκας «ΣΤΕΓΗ».
 
Μέλη του Φιλοζωικού Συλλόγου Καλαμπάκας «ΣΤΕΓΗ», καταγγέλλουν τα εξής:  
«Μετά από προτροπή Μελών του Φιλοζωικού Συλλόγου Καλαμπάκας «ΣΤΕΓΗ» πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση τους με τον  Δήμαρχο Χρήστο Σινάνη και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Αντώνη Παπαναστασίου. Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:
• Ο απολογισμός της μέχρι τώρα συνεργασίας που έχει συνάψει με ιδιωτικό συμφωνητικό ο Δήμος Καλαμπάκας με τον Σύλλογο για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων της περιοχής μας
• Το πλάνο του Δήμου για τη διαχείριση της κρίσης που έχει προκύψει με τα αδέσποτα ζώα και η πρόθεση του Δήμου να πράξει τις προβλεπόμενες δράσεις σύμφωνα με τους Ν. 4039/12 και Ν. 4235/14.
• Πληροφορίες για τα δηλητηριασμένα νεκρά ζώα.
Μετά από έντονη συζήτηση διαπιστώσαμε τα εξής:
Όσον αφορά στον απολογισμό, ο Δήμος Καλαμπάκας αφενός δεν έχει τηρήσει έως τώρα τους όρους της συμφωνίας με τη «Στέγη», αφετέρου δεν έχει καμιά διάθεση ούτε πλάνο για το πώς θα το πράξει.  Η αμέλεια αυτή του Δήμου έχει δημιουργήσει το σημερινό τεράστιο πρόβλημα τόσο των αδέσποτων ζώων, όσο και των εκατό και πλέον ζώων που βρίσκονται στις εγκαταστάσεις του Συλλόγου, μερικά από τα οποία χρίζουν άμεσης κτηνιατρικής περίθαλψης και αποτελούν πιθανό κίνδυνο για τη
δημόσια υγεία.
Η "Στέγη" έχει καταθέσει έγγραφο με το οποίο ενημερώνει το Δήμο ότι εφόσον δεν τηρεί τη συμφωνία, θα αναγκαστεί να παραδώσει όλα τα ζώα που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις της ως τις 3/9. Ο Αντιδήμαρχος κος Παπαναστασίου δήλωσε ότι θα αναλάβει την ευθύνη των ζώων, χωρίς όμως να απαντήσει στο αν και κατά πόσο ο Δήμος είναι προετοιμασμένος με πλάνο και κατάλληλες υποδομές για να αναλάβει τις ευθύνες του.

Όσον αφορά τα νεκρά ζώα δε μας δόθηκαν κάποιες πληροφορίες επιπλέον πέραν των δημοσιευμάτων. Τέλος οφείλουμε να αναφέρουμε ότι πριν τελειώσει η συζήτηση, τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Αντιδήμαρχος αποχώρησαν απότομα και προκλητικά από το τραπέζι της συζήτησης».

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή