Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επεκτείνεται ο ποδηλατόδρομος της οδού Κονδύλη στα Τρίκαλα

Ένα ακόμη έργο ξεκινά πολύ σύντομα στα Τρίκαλα. Πρόκειται για την επέκταση του κεντρικού ποδηλατοδρόμου της οδού Κονδύλη, προς την υπόγεια διάβαση που οδηγεί στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο. Είναι ένα έργο ουσίας για μαθητές και αθλητές, για κάθε ποδηλάτη και ποδηλάτισσα των Τρικάλων. Διότι με το έργο ο ποδηλατόδρομος θα διασχίζει το βόρειο τμήμα της πόλης, από την κεντρική πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου μέχρι τη γνωστή υπόγεια διάβαση. Έτσι, θα εξυπηρετούνται χιλιάδες νεολαίοι, που είτε φοιτούν στο σχολικό συγκρότημα μπάρας είτε ασκούνται στο Αθλητικό Κέντρο της περιοχής, αλλά και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.
Τη σύμβαση για το έργο υπέγραψε ο Δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου με τον εκπρόσωπο της κοινοπραξίας «Αθ. Σουλεμέτσης & ΣΙΑ ΟΕ – Αθ. Καρβούνης & ΣΙΑ».
Το έργο αυτό συμπληρώνει το έργο της δημιουργίας ποδηλατοδρόμου στα νότια της πόλης, με την ανάπλαση της οδού Καρδίτσης. Και εντάσσεται στον γενικότερο σχεδιασμό του Δήμου Τρικκαίων για ποδηλατοδρόμους 20 χλμ. στα Τρίκαλα την επόμενη διετία.

Το έργο

Ο πλήρης τίτλος του έργου είναι  «Ανάπλαση – ενοποίηση ποδηλατοδρόμου- πεζοδρομίου Βόρειας εισόδου πόλης των Τρικάλων (οδός Παλαιολόγου – Κονδύλη) με το κέντρο». Τα χρήματα προέρχονται από το «Πράσινο Ταμείο» και τον Δήμο Τρικκαίων και είναι μια ουσιαστική παρέμβαση στο πλαίσιο του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής κινητικότητας (ΣΒΑΚ). Ο αρχικός προϋπολογισμός ανερχόταν σε  1.200.000 €.

Τι θα κατασκευαστεί

  1. Αλλάζει ο υφιστάμενος ποδηλατόδρομος με:
    – ορθότερη οριοθέτηση και πλάτος ποδηλατόδρομου με βάση τις υφιστάμενες προδιαγραφές
    – δημιουργία διαδρομής για τυφλούς
    – ουσιαστικός διαχωρισμός του ποδηλατόδρομου και του πεζόδρομου
    – διαμόρφωση προστατευτικής λωρίδας 0,70 μ. μεταξύ του ποδηλατόδρομου και της μηχανοκίνητης κυκλοφορίας
    – αντικατάσταση των υφιστάμενων πλακών πεζοδρομίου με τσιμεντοκυβόλιθο.
  2. Κατασκευές στην οδό Κονδύλη με
    – επέκταση της νησίδας, μέχρι τον Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου (από διασταύρωση οδού Κονδύλη με την οδό Φιλίππου έως τη διασταύρωση με την οδό Σολωμού)
    – υπερυψωμένη διάβαση στη διασταύρωση των οδών Κονδύλη, Ραδινού και Νικ. Πλαστήρα (τρίγωνη πλατεία)
    – επέκταση οδοφωτισμού με χρήση λαμπών τύπου Led
    – στις γωνίες των οικοδομικών τετραγώνων καθώς και σε επιλεγμένα σημεία κάθετης διέλευσης πεζών, διαμορφώνονται κατάλληλα, με κατά μήκος κλίση 5%, ράμπες για την διευκόλυνση της κίνησης των ΑμεΑ, ενώ στις ίδιες θέσεις θα τοποθετηθούν εμπόδια στάθμευσης.
  3. Νέος ποδηλατόδρομος
    – από την οδό Ραδινού και την οδό Παλαιολόγου (την προέκταση της οδού Κονδύλη, έξω από το 1οΓυμνάσιο – Λύκειο) μέχρι την υπόγεια διάβαση προς το ΔΑΚ Μπάρας
    – ο ποδηλατόδρομος θα είναι διπλής κατεύθυνσης πλάτους 2,5μ. με προστατευτική λωρίδα 0,70 μ. μεταξύ του ποδηλατόδρομου και της μηχανοκίνητης κυκλοφορίας. Τοποθετούνται επίσης, κατακόρυφη σήμανση, οδοφωτισμός, σήματα
    – εργασίες αποχέτευσης των ομβρίων, στεγανοποίησης της υπόγειας διάβασης, αποκατάστασης της οροφής της και εσωτερικός φωτισμός, ώστε να καταστεί ασφαλής προς χρήση.
    – αντικατάσταση της οροφής από πολυκαρβονικά φύλλα και εσωτερικός φωτισμός
  4. Σε όλο σχεδόν το μήκος της διαδρομής
    – διαμορφώνονται πεζοδρόμια ελαχίστου πλάτους 2,00μ.
    – διασφαλίζεται η ορθή κίνηση ΑμΕΑ
    – τοποθετείται νέα οριζόντια και κατακόρυφη σήμανση
    – μετατοπίζονται στύλοι δικτύων ΔΕΗ ή ΟΤΕ για ανεμπόδιστη κίνηση πεζού και ποδηλάτη.

Δήμος Τρικκαίων

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή