Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επελέγησαν οι μαθητές για το Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Τρικκαίων

Με την επιλογή των δικαιούχων για ένταξη στο Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Τρικκαίων, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση μιας ακόμη κοινωνικής δράσης του Δήμου. Ο αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Ακης Αναστασίου, ο πρόεδρος του Συλλόγου  Φροντιστών Ν. Τρικάλων κ. Βαγγ. Γκούμας και η προϊσταμένη του Τμήματος Παιδείας της Δ/νσης Παιδείας Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου, κ. Β. Αντωνιάδου, επέλεξαν τους μαθητές και τις μαθήτριες βάσει των κριτηρίων που έθετε η προκήρυξη της δράσης (οικονομικά, κοινωνικά).

Η αξιολόγηση απέδειξε τη σημασία της προσφοράς των τρικαλινών φροντιστών που, μέσω του Συλλόγου τους, δίνουν τη δυνατότητα σε οικονομικά αδύναμους μαθητές/τριες να αποκτήσουν δωρεάν, περισσότερες γνώσεις στην προσπάθεια ενίσχυσης των διδακτικών αντικειμένων. Δεν είναι τυχαίο, εξάλλου, όπως ο κ. Γκούμας είχε σε εκδήλωση για τα 7 χρόνια της δράσης, ότι μαθητές και μαθήτριες εισήχθησαν στην τριτοβάθμια Εκπαίδευση, ακριβώς λόγω της προσφοράς των φροντιστηρίων. Εξάλλου, η δράση του Δήμου στοχεύει στην παροχή συνδρομής σε όσους/ες αδυνατούν να αντιμετωπίσουν συνέπειες της κρίσης. «Η 8η κατά σειρά χρονιά, κατά την οποία υλοποιείται το πρόγραμμα, αποδεικνύει, από τη μία το ενδιαφέρον των πολιτών, από την άλλη, τη σημασία της προσφοράς του Δήμου Τρικκαίων, τόνισε ο αντιδήμαρχος κ. Αναστασίου.

Το μόνο που απομένει πλέον, είναι η κατανομή των μαθητών/τριων ανά φροντιστήριο, με βάση τις δυνατότητες που κάθε ένα έχει δηλώσει ότι διαθέτει. Οι επιλεγέντες/είσες θα ειδοποιηθούν για την παρακολούθηση των μαθημάτων.

Από το γραφείο Τύπου του Δήμου Τρικκαίων

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή