Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Έπεσαν οι μάσκες για συνεργασίες με το Αζερμπαϊτζάν

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Τη Δευτέρα που μας πέρασε 28 Σεπτεμβρίου, έπεσαν οι μάσκες και αποκαλύφθηκαν τα πραγματικά αίτια εκείνης της αξιοθρήνητης ανακοίνωσης, όπως την αποκαλούν διπλωματικοί αναλυτές, των ίσων αποστάσεων που εξέδωσε το Ελληνικό υπουργείο εξωτερικών και ανάρτησε ο κ. Δένδιας στο λογαριασμό του στο Twitter, για τον πόλεμο που κήρυξε το Αζερμπαϊτζάν κατά του λαού του Ναγκόρνο Καραμπάχ και των αδελφών Αρμενίων.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης κ. Κωνσταντίνος Χήτας, απευθυνόμενος χθες, στον κ. Νικήτα Κακλαμάνη που εκτελούσε χρέη προέδρου της βουλής, ζήτησε να αποσυρθεί άμεσα το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αζερμπαϊτζάν, το οποίο θα έρχονταν την επομένη (29/9/2020) προς ψήφιση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Η συμφωνία μεταξύ άλλων αφορούσε την κατασκευή του αγωγού ΤΑΡ, ο οποίος θα μεταφέρει Αζερικό φυσικό αέριο, μέσω Ελλάδας προς την κεντρική Ευρώπη.

Μετά το σάλο που είχε δημιουργηθεί από τη θλιβερή ανακοίνωση του κ. Δένδια, η οποία προκάλεσε την οργή όχι μόνο της Αρμενικής κοινότητας στην Ελλάδα, αλλά και μεγάλης μερίδας του πληθυσμού ακόμα και φίλα προσκείμενων στην κυβερνητική παράταξη, το ψήφισμα αποσύρθηκε προσωρινά.

Για την κατάπτυστη ανακοίνωση του Ελληνικού ΥΠΕΞ, φυσικά έβαλαν το χέρι τους και άλλοι παράγοντες, όπως επιχειρηματίες που κάνουν εδώ και χρόνια δουλειές με το φασιστικό καθεστώς του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν Αλίεφ.

Το ρόλο του συκοφάντη ανέλαβαν ακόμα και μισθοφόροι δημοσιογράφοι όπως ο Νίκος Ευαγγελάτος, ο οποίος ξεδιάντροπα, όπως έχει συνηθίσει τόσα χρόνια, προσπάθησε στην εκπομπή του στις 28 Σεπτεμβρίου από τη συχνότητα του Mega να διαστρεβλώσει την ιστορία και να παρουσιάσει ως θύματα τους Αζέρους που αμύνονται απέναντι στην επιθετική πολιτική των Αρμενίων και πως το Ναγκόρνο Καραμπάχ ιστορικά ανήκει στους Αζέρους.

Θα μπορούσε να πει κανείς, «Τόσα ξέρει, τόσα λέει.» Δεν είναι όμως έτσι, αλλά «αυτά του είπαν να πει, αυτά λέει».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και το Τουρκικών συμφερόντων, τηλεοπτικό κανάλι του ΣΚΑΙ.

Όσοι νομίζουν ότι με τέτοιες μεθόδους θα κρύψουν την αλήθεια και θα στρέψουν την κοινή γνώμη εκεί που είναι τα συμφέροντα κάποιων λίγων, πλανώνται πλάνην οικτράν.

Θα βρουν απέναντί τους όλους εκείνους που έχουν ακόμη ανθρωπιά και διατηρούν αξίες και αρχές. Που δεν θυσίασαν στο βωμό του κέρδους και των επιχειρηματικών συμφερόντων, τα όσια και τα ιερά τους.

Και να είναι σίγουροι, πως αυτοί είναι πολλοί κι έχουν φωνή.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή