Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επέστρεψε ο πύρινος εφιάλτης

Αγωνία στην Εύβοια που δοκιμάζεται από μεγάλη δασική πυρκαγιά και συνδρομή δυνάμεων από την Θεσσαλία.
 
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Διρφύων – Μεσσαπίων, με απόφαση που υπέγραψε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή όπου μαίνεται η πυρκαγιά.
 
«Η τοπική αυτοδιοίκηση συνδράμει με όλες της τις δυνάμεις. Μέλημά μας οι άνθρωποι και οι περιουσίες τους. Μόλις κηρύξαμε τον Δήμο σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Θερμή παράκληση στους κατοίκους και τους επισκέπτες να ακολουθούν τις οδηγίες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής», ανέφερε ο κ. Μπακογιάννης σε ανάρτησή του στο Facebook.
 
Σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεδομένης της αυξημένης σοβαρότητας και επικινδυνότητας της κατάστασης, συγκλήθηκε το Συμβούλιο Διαχείρισης Κρίσεων, το οποίο συνεδρίασε παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη.
 
Η πυρκαγιά μαινόταν ανεξέλεγκτη καίγοντας πευκοδάσος στην περιοχή «Κοντοδεσπότι».
Τις επίγειες δυνάμεις συνέδραμαν μέχρι την δύση του ηλίου 15 εναέρια μέσα.
Οι επίγειες δυνάμεις ενισχύονται με προσωπικό, οχήματα και πεζοπόρα τμήματα από τις περιφέρειες Ηπείρου, Θεσσαλίας, Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας.
 
Στην περιοχή έχουν φτάσει χωματουργικά μηχανήματα και προσπαθούν να δημιουργήσουν προστατευτικές ζώνες για τους οικισμούς.

Νωρίτερα, ολοκληρώθηκε η εκκένωση πρώτα του χωριού Κοντοδεσπότι και εν συνεχεία του χωριού Σταυρός, οι κάτοικοι του οποίου συγκεντρώθηκαν στο γήπεδο της περιοχής και εν συνεχεία επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία.

Επίσης, εκκενώθηκε το Μοναστήρι της Παναγιάς της Γοργοεπήκοου και, προληπτικά, μία κατασκήνωση στην περιοχή Δάφνη, αρκετά μακριά από το μέτωπο της φωτιάς.

Εξάλλου, διακόπηκε προληπτικά, για λόγους ασφαλείας, η κυκλοφορία στον δρόμο από τη Χαλκίδα προς τη Βόρεια Εύβοια, και πραγματοποιούνται εκτροπές.

Παράλληλα για λόγους ασφάλειας έχει κλείσει την επαρχιακή οδό Λίμνης – Ψαχνών, στο ύψος του χωριού Προκόπι.
 
Οι οδηγοί που κινούνται από Βόρεια Εύβοια προς Χαλκίδα, καλούνται να κατευθύνονται προς τα Λουτρά Αιδηψού και να διέρχονται προς Αρκίτσα μέσω των Ferry Boats, τα οποία θα εξυπηρετούν τους πολίτες όλο το βράδυ και παρακαλούνται να αποφεύγουν τις μετακινήσεις προς Ψαχνά Ευβοίας.
 
Σε συνεχή επαφή, τόσο με τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, όσο και με τον υπουργό Γεωργικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου -ο οποίος έσπευσε στο σημείο- βρίσκεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου, ανέφερε πως «σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καεί 2 αγροικίες στην ευρύτερη περιοχή»

Οι άνεμοι είναι πολύ ισχυροί, αλλάζοντας διαρκώς κατεύθυνση και οδηγούν τις φλόγες κατευθείαν στα σπίτια. Η φωτιά έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο μέτωπο και κινείται πλέον προς τα Ψαχνά.
 

trikalanews
Author: trikalanews

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή