Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επί 12 ώρες χιόνιζε στη Μαγνησία, έρχεται ένταση ξανά από το απόγευμα

Επί 12 ώρες σημειωνόταν συνεχής στη Μαγνησία από νωρίς το πρωί της Κυριακής μέχρι το απόγευμα με έντονη χιονόπτωση στην Ανατολική Μαγνησία, από το ύψος του Άνω Βόλου, ως το Δέλτα Αργαλαστής, στα Χάνια το ύψος του χιονιού είναι 50 εκατοστά, στην περιοχή Βενέτου – Καναλίων – Κεραμιδίου ήταν λιγότερη η ένταση, στα ορεινά της Όθρεως το χιόνι έφτασαν 40 εκ., ενώ λιγότερη ήταν η χιονόπτωση στον Αλμυρό.

Τα παραπάνω ανέφερε στο Ράδιο ΕΝΑ η Δωροθέα Κολυνδρίνη αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων, που ανέφερε ότι οι δρόμοι ήταν ανοιχτοί, το αλάτι που υπήρχε ήταν 1650 τόνοι σε δέκα σημεία του νομού και υπήρχαν σε επιφυλακή 71 μηχανήματα (υδροφόρες, JCB, φορτωτές, λεπίδες και αλατιέρες).

Σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη από τη νύχτα της Κυριακής ως το πρωί υπήρξε νέα ένταση του φαινομένου, κυρίως στην Ανατολική Μαγνησία και στην Ανάβρα, ενώ μηχανήματα επιχειρούσαν στην Σκόπελο χθες, στη διάρκεια της νύχτας και σήμερα, που σημειωνόταν χιονόπτωση.

Ωστόσο, ανέφερε η κα Κολυνδρίνη, η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη και δεν παρατηρήθηκαν προβλήματα με κλειστούς δρόμους, ενώ η επιχείρηση συνεχίζεται γιατί το φαινόμενο είναι σε εξέλιξη.

Οι προβλέψεις δείχνουν νέα ένταση του φαινομένου από σήμερα το απόγευμα μέχρι αύριο. Η αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι σε τέτοιο ύψος χιονιού (μισό μέτρο), η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη και μόνο καλό μπορεί να κάνει, γιατί έχει μεγάλη χρονική διάρκεια και εμπλουτίζονται οι υδροφόροι ορίζοντες, ο τόπος ήθελε νερό γιατί ήταν άνυδρη η περίοδος, το Χιονοδρομικό Κέντρο θα λειτουργήσει αν συνεχίσει έτσι και ήταν καλή η χιονόπτωση.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή