Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επί ποδός για δράση οι νέοι των Τρικάλων (φωτό)

Συνεχίζει με επιτυχία και μεγαλύτερη συμμετοχή το Δημοτικό Συμβούλιο Νέων

Μετρώντας μόλις έναν χρόνο ζωής, ο θεσμός του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων του Δ. Τρικκαίων φαίνεται να ενδιαφέρει και να δραστηριοποιεί όλο και περισσότερους νέους της πόλης μας.

Τα ΔΝΣ είναι θεσμός που «τρέχει» σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και σε πολλές περιπτώσεις γίνονται και συνεργατικές δράσεις μεταξύ των ΔΝΣ ανά την επικράτεια.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι νέοι μεταξύ 14 και 28 ετών, ενώ η διαδικασία ξεκινά με την εγγραφή στο Μητρώο Νέων, απ’ όπου και προκύπτουν οι συμμετέχοντες έπειτα από κλήρωση.

Μάλιστα, παρά το γεγονός ότι η φετινή «φουρνιά» ορίστηκε και ξεκίνησε την αυτοοργάνωσή της μέσα στο Νοέμβριο, ήδη το ΔΣΝ έχει οργανώσει με επιτυχία κάποιες δράσεις τον περασμένο Δεκέμβριο, συμπεριλαμβανομένου και του μεγάλου παιχνιδιού «Το κυνήγι του χαμένου θησαυρού», που έλαβε χώρα στους δρόμους των Τρικάλων στις 5 Ιανουαρίου.

Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr, το απόγευμα της Πέμπτης, το ΔΣΝ πραγματοποίησε τη δεύτερη επίσημη συνεδρίασή του, όπου πέραν των θεμάτων που τέθηκαν και συζητήθηκαν, πραγματοποιήθηκαν εκλογές και συγκροτήθηκαν οι επιτροπές εργασίας με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του Σώματος και την οργάνωση δράσεων σε τομείς όπως το Περιβάλλον και η Βιωσιμότητα, η Παιδεία, ο Πολιτισμός και ο Αθλητισμός, τα Κοινωνικά Ζητήματα, αλλά και η επικοινωνία και η αλληλεπίδραση μέσω της Τεχνολογίας και των Social Media.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με on line σύνδεση με μέλη του ΔΝΣ που δεν μπόρεσαν να παραστούν δια ζώσης.

 

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή