Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επί τάπητος τα ζητήματα του ΤΟΕΒ Ζάρκου

Στην συνάντηση με τον Υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου και τον βουλευτή Χρήστο Σιμορέλη

Προγραμματισμένη συνάντηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης, στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, μεταξύ του Υπουργού, Βαγγέλη Αποστόλου, του Βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, Χρήστου Σιμορέλη, με εκπροσώπους της Διοίκησης του Τοπικού Οργανισμού Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ) Ζάρκου.

Η συνάντηση έρχεται σε συνέχεια προηγούμενης συνάντησης στα γραφεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Τρικάλων μεταξύ της Διοίκησης και του Βουλευτή.
Στη σημερινή συνάντηση παρόντες ήταν ο Πρόεδρος, Μαργαρίτης Μαϊντάς και τα μέλη Τάσος Οικονόμου, Ευθύμιος Μαμέκας.

Επίσης ο Διευθυντής του Γραφείου του Υπουργού, Νίκος Βάγιας και οι συνεργάτες του Υπουργού, Αλέξης Μπακούρος και Κώστας Στουρνάρας.

Από τη μεριά των εκπροσώπων του ΤΟΕΒ, παρουσιάστηκε η κατάσταση που επικρατεί στο υφιστάμενο δίκτυο ύδρευσης, το οποίο είναι παλιό και έχει υποστεί φθορές από τις φυσικές καταστροφές και το αίτημα αντικατάστασης του με υπόγειο σύστημα που θα επιτρέπει εξοικονόμηση νερού, μείωση του κόστους παραγωγής και θα μείνει στις επόμενες γενιές αγροτών. Επιπλέον ζητήθηκε η ένταξη τους στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και η στήριξη της ηγεσίας του Υπουργείου σε αυτό το εγχείρημα.

Ο Υπουργός και οι συνεργάτες του άκουσαν προσεκτικά το θέμα και παρότρυναν τη Διοίκηση του ΤΟΕΒ να προχωρήσει σε κατάρτιση μελέτης πάνω στην αντικατάσταση του δικτύου που αποτελεί προϋπόθεση για να ενταχθούν στο ΠΑΑ. Επιπλέον, προτάθηκε να ζητήσουν τη βοήθεια από τις υπηρεσίες του Υπουργείου, της Περιφέρειας και του Δήμου στην κατάρτιση της μελέτης. Ο Βουλευτής δεσμεύτηκε να παρακολουθεί το θέμα και να ανανεώσουν τη συνάντηση τους με τους συνεργάτες του Υπουργού για όποιο άλλο θέμα προκύψει.

Τέλος, η Διοίκηση του ΤΟΕΒ μαζί με το Βουλευτή έκαναν μία σύντομη επίσκεψη στον Υφυπουργό του ΥπΑΑΤ, Βασίλειο Κόκκαλη, που τον ενημέρωσαν για το θέμα.

Χρήστος Σιμορέλης
Βουλευτής Τρικάλων με το ΣΥ.ΡΙΖ.Α

 

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή