Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Έπιασαν πλοίο του Λασκαρίδη με 850 κιλά κοκαΐνη!

Με κοκαΐνη 850 κιλών και αξίας 150 εκατομμυρίων ευρώ πιάστηκε πλοίο συμφερόντων του εφοπλιστή Παναγιώτη Λασκαρίδη στη Βενετία.

Σύμφωνα με το TradeWindsnews.com οι ιταλικές αρχές εντόπισαν κοκαΐνη αξίας 150 εκατομμυρίων ευρώ κρυμμένη στο πλοίο Atlas το οποίο ανήκει στην εταιρεία Laskaridis Shipping.

Στο ρεπορτάζ δημοσιεύτηκε εικόνα από ελικόπτερο, στην οποία φαίνεται η ποσότητα ναρκωτικών 850 κιλών σε 570 συσκευασίες στο πλοίο με σημαία Λιβερίας. Τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα σε πακέτα μέσα σε αγωγούς εξαερισμού. Μέχρι στιγμής δεν έχει συλληφθεί κανένας από τους ναυτικούς και το πλοίο που ξεκίνησε από τη Σάντος της Βραζιλίας στις 23 Μαρτίου παραμένει αγκυροβολημένο στη Βενετία από τις 17 Απριλίου.

Υπενθυμίζεται ότι Παναγιώτης Λασκαρίδης είχε προκαλέσει σάλο πριν από μερικούς μήνες όταν κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής έρευνας του EIC με τίτλο «Black Trail», είχε μιλήσει με απαξιωτικό ύφος για τον πρωθυπουργό.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι τα εμπορικά πλοία είναι πιθανός «στόχος» λαθρεμπορίου ναρκωτικών, ενώ και άλλα πλοία μπορεί να χρησιμοποιηθούν από καρτέλ, χωρίς να γνωρίζουν κάτι οι πλοιοκτήτες και οι ναυτικοί. Επιπλέον, όπως αναφέρει, τον περασμένο μήνα, η Europol ανακοίνωσε ότι πάνω από 200 τόνοι κοκαΐνης μεταφέρθηκαν από τα πολυσύχναστα λιμάνια της ΕΕ, από εγκληματικές συμμορίες, που «εξασφάλισαν μοναδικούς κωδικούς εμπορευματοκιβωτίων από πληροφοριοδότες».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα καρτέλ ναρκωτικών πληρώνουν αδρά συγκεκριμένα πρόσωπα για να δώσουν τα μοναδικά στοιχεία ενός κοντέινερ που εκχωρείται μόλις γίνει η πληρωμή για τη μεταφορά. Πρόκειται για την πρακτική που είναι γνωστή ως «απάτη κωδικού PIN».

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή