Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επιχειρούν να επαναφέρουν το αστυνομικό κράτος

Του Κρικόρ Τσακιτζιάν

Χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια και να γίνει ένας τιτάνιος αγώνας της πολιτείας και της αστυνομίας, για να αλλάξει η αντίληψη που είχε η κοινωνία για τον αστυνομικό και να πάψει να τον βλέπει σαν «μπάτσο».

Αποτέλεσμα όλης αυτής της προσπάθειας ήταν να φτάσουμε στο σημείο να επιζητά ο πολίτης τη λειτουργία του θεσμού του αστυνόμου της γειτονιάς. Ήθελε να νιώθει ασφάλεια και την ευθύνη αυτή την είχε εναποθέσει χωρίς προκαταλήψεις στον αστυνομικό.

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα ο κύριος Χρυσοχοΐδης, για να δώσει τα διαπιστευτήριά του ως σωστός γενίτσαρος στην ηγεσία του νέου του κόμματος στο οποίο βρήκε πολιτικό καταφύγιο, έδωσε μια και γκρέμισε την εμπιστοσύνη αυτή που είχε δημιουργηθεί μεταξύ πολιτών και αστυνομικών.

Επανέφερε την ωμή αστυνομική βία κατά των πολιτών, με πρόσχημα την τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας, με αποκορύφωμα τον αδικαιολόγητο και ανελέητο ξυλοδαρμό του νεαρού στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Ένας ξυλοδαρμός που δεν πέρασε απαρατήρητος, κάθε άλλο.

Προκάλεσε την αγανάκτηση όλων όσων έγιναν μάρτυρες αυτής της αστυνομικής βαρβαρότητας είτε δια ζώσης, είτε από τηλεοράσεως ή από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. τα δελτία τύπου της αστυνομίας που εκδόθηκαν, ήταν στο ίδιο παλιό στυλ. Έφταιγε η ζαρντινιέρα.

Φυσικά και δεν περίμενε κανείς να αναλάβουν την ευθύνη για την κατάντια του αστυνομικού κράτους που θέλει να επιβάλλει η κυβέρνηση. Ένα αστυνομικό κράτος, που θα επιβάλλει «το νόμο και την τάξη», όπως τα εννοούν τα στελέχη της κυβέρνησης και μόνο, παραβιάζοντας κάθε δημοκρατικό θεσμό.

Από την άλλη, τα Μέσα Ενημέρωσης προσπάθησαν αρχικά άλλα να κουκουλώσουν το θέμα, άλλα πάλι να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο για το ποιος φέρει την ευθύνη γι’ αυτή τη βαρβαρότητα και άλλα πήγαν να το υποβαθμίσουν.

Τη ζημιά και πάλι την έκαναν οι απλοί πολίτες που κατέγραψαν με τα κινητά τους τις σκηνές βίας και τις ανάρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου όλοι μας γίναμε μάρτυρες της ωμότητας με την οποία χτυπούσαν τον ανήμπορο να υπερασπιστεί τον εαυτό του νεαρό της πλατείας.

Μετά από αυτή την αντίδραση του κόσμου, πρέπει να γνωρίζουν καλά ο κύριος Χρυσοχοΐδης και η κυβέρνηση ότι η αστυνομοκρατία που επιχειρούν να επιβάλλουν, δεν θα περάσει. Και να θυμούνται ότι αυτή τους η συμπεριφορά, θα έχει τεράστιο πολιτικό κόστος.

trikalanews
Author: trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή