Επίδειξη ρομποτικής στο 17ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων

Μια ευχάριστη έκπληξη μας επιφύλαξε ο καθηγητής Πληροφορικής Επαμεινώνδας Αγγέλης, που διδάσκει το μάθημα στο Σχολείο μας, με μοντέλα προσαρμόσιμων και προγραμματισμένων ρομπότ.

Χρησιμοποιώντας ένα σύνολο αρθρωτών αισθητήρων και εξαρτήματα Lego για τη δημιουργία των μηχανικών συστημάτων, έδειξε στους μαθητές τις δυνατότητες των αρθρωτών συστημάτων με λογισμικό και κινητήρα για κίνηση, επαναφορά, αναγνώριση πεδίου κ.λ.π.

Τα Lego Mindstorms μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή ενός μοντέλου ενσωματωμένου συστήματος με ηλεκτρομηχανικά εξαρτήματα ελεγχόμενα από υπολογιστή. Πολλά είδη ενσωματωμένων συστημάτων βρίσκουν εφαρμογή πλέον στην καθημερινή ζωή, στη βιομηχανία, στην ιατρική και σε τεχνολογικές εφαρμογές κάθε είδους. 

Η χρήση των αρθρωτών εξαρτημάτων είναι  σημαντική και στην εκπαίδευση τόσο σε σχολικό περιβάλλον όσο και για περισσότερη χρήση από το σπίτι σαν παιχνίδι. Το  σύστημα, που μας παρουσίασε ονομάζεται Lego Mindstorms EV3 και έχει τύχει ευρείας αποδοχής  σε διαγωνισμούς ρομποτικής με πολλές διακρίσεις όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομπότ.

Ευχαριστούμε θερμά τον Επαμεινώνδα Αγγέλη για την επίδειξη και αναμένουμε ανάλογες πρωτοβουλίες και στο μέλλον.

Ο Διευθυντής του σχολείου
Αντώνιος ΠαπαγεωργόπουλοςΑφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή