Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επιδίωξη συνεργασίας Εθελοντών Τρικάλων με Γ. Γραμματεία Νέας Γενιάς

Το Δίκτυο Εθελοντών Τρικάλων, βρίσκεται από τα μέσα Οκτωβρίου,  σε επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας και την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς,  για θέματα που αφορούν την Εκπτωτική Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων, καθώς και θέματα  πανευρωπαϊκού εθελοντισμού και συμμετοχικότητας, όπως ένα Δημοτικό Συμβούλιο Νέων. 
 
Εκτός από την αποστολή της σχετικής αίτησης, οι επαφές Εθελοντών και Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, έχουν προχωρήσει και τηλεφωνικά, με την τελευταία, να δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα Τρίκαλα και την συνεργασία με το Δίκτυο Εθελοντών Τρικάλων.
   
Μετά  την θετική σκοπιά με την οποία βλέπει η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς  το  θέμα της εθελοντικής δράσης νέων στα Τρίκαλα –  ενηλίκων και πρόσφατα μετά από αίτηση των γονέων τους και ανηλίκων –   αναμένεται πλέον και η επίσκεψή της, στην  πόλη των Τρικάλων. 
 
«Έχουμε μιλήσει με το Υπουργείο. Στοχεύουμε στην επίσκεψη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς στα Τρίκαλα, για να μπορέσει, μέσα από το Δίκτυο Εθελοντών Τρικάλων, να προωθήσει την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων, αλλά και κοινωνικά θέματα»,  δήλωσε στο trikalanews.gr ο κ. Βασίλειος Αδάμος, εκπαιδευτικός, μέλος του Δικτύου Εθελοντών Τρικάλων, καθ΄ύλη αρμόδιος για θέματα Νεολαίας και Ανταλλαγής Νέων, μέσα από Ευρωπαϊκά προγράμματα που πραγματοποιούνται με νέους, ενήλικους και ανήλικους στα Τρίκαλα. 
 
Στην ερώτηση του trikalanews.gr εάν πέρα από την συνεργασία στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων, υπάρχουν και κάποιες άλλες δράσεις κοινής πολιτικής που επιδιώκει το Δίκτυο Εθελοντών  και για το λόγο αυτό, έχει καλέσει την Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς να βρεθεί στα Τρίκαλα, υπογραμμίζει: «Αφορμή είναι το θέμα της κάρτας, θα ανταλλάξουμε απόψεις και θα συνεργαστούμε και σε άλλα θέματα που μας ενδιαφέρουν και έχουν σχέση με τους νέους.  Ένα Δημοτικό Συμβούλιο Νέων, για παράδειγμα  τους ενδιαφέρει κι εκείνους και εμάς, πάρα πολύ. Στοχεύουμε σε αυτό. Στη συνάντηση, θα μας προτείνουν και οι ίδιοι κάποια  θέματα. Πάντως, ακούγεται πολύ θετικά η πόλη των Τρικάλων, στην  Γενική Γραμματεία Νέα Γενιάς, λόγω του έργου  που έχουμε κάνει οι εθελοντές στα Τρίκαλα».
  
• Τρικαλινές επιχειρήσεις έχουν ήδη προετοιμαστεί να δεχθούν την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων 
 
Η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων, είναι μια εκπτωτική κάρτα, η οποία ισχύει για ένα χρόνο, έχει 6,5 εκατομμύρια κατόχους και δίνει την δυνατότητα σε νέους από 13 έως 30 ετών, να μπορούν να την χρησιμοποιήσουν –  σε 34 χώρες της Ευρώπης  –  έχοντας έκπτωση από 15-35% και ειδικά προνόμια σε χώρους εστίασης, ξενοδοχείων, εμπορικών καταστημάτων κ.α  
 
Χιλιάδες επιχειρήσεις σε όλη την Ευρώπη έχουν μπει στην Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων, μεταξύ των οποίων και κάποιες από τα Τρίκαλα. 
 
«Ένας από τους στόχους της επίσκεψης της Γενικής Γραμματεία Νέας Γενιάς  στην πόλη μας, είναι να μπουν στην Ευρωπαϊκή Κάρτα, όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις. Εμείς ως Δίκτυο Εθελοντών, θέλουμε να μπούμε, κάτω από την σκέπη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς για αυτό και τους έχουμε καλέσει» καταλήγει ο κ. Β. Αδάμος. 

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή