«Επιδόματα μιζέριας από τον κ. Μητσοτάκη»

Γράφει η Παναγιώτα Δριτσέλη

Μέσα στην προεκλογική του απελπισία ο κύριος Μητσοτάκης επιχειρεί την αλλαγή της ατζέντας καταφεύγοντας σε παροχολογία. Υπόσχεται “δώρα” σε συνταξιούχους κι αγρότες, τα οποία παρά την μιντιακή επικοινωνιακή διόγκωση δεν πρόκειται να αλλάξουν την γενική εικόνα των προβλημάτων των πολιτών.

Συγκεκριμένα, το εφάπαξ επίδομα των 200 – 300 ευρώ στους συνταξιούχους με προσωπική διαφορά αποτελεί έναν ελιγμό για να μην προχωρήσει η κυβέρνηση, αφενός, στην κατάργηση της εξαίρεσης τους κι αφετέρου για να μην θεσμοθετήσει έναν μηχανισμό τιμαριθμοποίησης των αυξήσεων των συντάξεων, όπως έχει δεσμευτεί ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ως προς την δεύτερη υποτιθέμενη παροχή, αυτή των 120 δόσεων, υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση αυτή κατήργησε την ρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία των 120 δόσεων, η οποία ήταν πάγια και “πέταξε” κυριολεκτικά τους ανθρώπους της αγοράς στη μέγγενη των 12 δόσεων. Ακόμη, μόνο ως αστείο μπορεί να χαρακτηριστεί το ποσό των 72 εκατομμυρίων για το ενεργειακό κόστος των αγροτών, την ώρα που οι επιβαρύνσεις ανέρχονται σε ιλιγγιώδη ύψη.

Τέλος, σιγή ασυρμάτου επικρατεί από το κόμμα των “πάτσηδων” για τα κοράκια των πλειστηριασμών που αν δεν πέσει αυτή η κυβέρνηση ετοιμάζονται για το μεγάλο “φαγοπότι”.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

Share:
Μεταβολή του καιρού σήμερα στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο

Μεταβολή του καιρού σήμερα στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο

Τοπικές βροχές και καταιγίδες – Πτώση θερμοκρασίας στις περισσότερες περιοχές …
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Παναγιώτου

Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτριος Παναγιώτου

Τον πολυαγαπημένο μας αδελφό και θείο, Δημήτριο Παναγιώτου …
Έφυγε από τη ζωή η Βασιλική Μπραχάλα

Έφυγε από τη ζωή η Βασιλική Μπραχάλα

Την πολυαγαπημένη μας μητέρα, γιαγιά, αδελφή και θεία, Βασιλική Μπραχάλα …