Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου στη Δ. Μακεδονία ο Κώστας Σκρέκας

Την πεποίθησή του ότι η Δυτική Μακεδονία μπορεί να γίνει τόπος προσέλκυσης σημαντικών ξένων άμεσων επενδύσεων και δημιουργίας θέσεων εργασίας υψηλού επιπέδου, εξέφρασε ο Τρικαλινός Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κώστας Σκρέκας από την Κοζάνη την οποία επισκέφθηκε επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου με τη συμμετοχή των Υφυπουργών Εσωτερικών – αρμόδιου για τη Μακεδονία-Θράκη, κ. Στάθη Κωνσταντινίδη και Ενέργειας, κας Αλεξάνδρας Σδούκου.

Ο κ. Κ. Σκρέκας, παρουσία των δύο Υφυπουργών, είχε συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιώργο Κασαπίδη και σε δηλώσεις του ανέδειξε το έργο που έχει παράξει ως Περιφερειάρχης τονίζοντας ότι ο κ. Γ. Κασαπίδης «δούλεψε με διαφάνεια, όραμα και σχέδιο παράγοντας μετρήσιμο έργο για τον τόπο του. Ο Γιώργος Κασαπίδης είναι η καλύτερη επιλογή για την Δυτική Μακεδονία διότι πραγματικά μπορεί να συμβάλλει τα μέγιστα στον τόπο του τα επόμενα χρόνια».

Στη συνέχεια, παρουσία του κ. Ευ. Κωνσταντινίδη, της κας Αλ. Σδούκου και του Βουλευτή και πρ. Υφυπουργού, κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου, ο κ. Κ. Σκρέκας συναντήθηκε με ενδιαφερόμενους επενδυτές και εκπροσώπους Επιμελητηρίων και Εμπορικών Συλλόγων. Ακολούθησε νέα σύσκεψη, παρουσία του κ. Ευ. Κωνσταντινίδη και της Βουλευτή Καστοριάς, κ. Μαρίας Αντωνίου, με επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της γούνας, ενώ στη συνέχεια ο Υπουργός Ανάπτυξης, συνοδευόμενος από τον κ. Ευ. Κωνσταντινίδη και την κα Αλ. Σδούκου επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, το ΕΚΕΤΑ στην Πτολεμαΐδα και το καινοτόμο και ενεργειακά αυτόνομο θερμοκήπιο, «Ορεινές Φυτείες Γκόση».

Σε δηλώσεις του ο Τρικαλινός Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Κώστας Σκρέκας επισήμανε:

«Συναντήσαμε τους παραγωγικούς φορείς της Κοζάνης και της Δυτικής Μακεδονίας και τους περιγράψαμε την προσπάθεια της Κυβέρνησης για τον μετασχηματισμό του οικονομικού υποδείγματος της Δυτικής Μακεδονίας, με βασικό πυλώνα και αρωγό την Περιφέρεια και τον Περιφερειάρχη, Γιώργο Κασαπίδη.

Κεντρικός στόχος μας είναι η βιώσιμη ανάπτυξη και η δημιουργία νέων, υψηλά αμειβόμενων, θέσεων εργασίας ώστε να σταματήσουν να φεύγουν από την περιοχή οι νέες και οι νέοι κι έτσι να αντιστραφεί η τάση συρρίκνωσης του πληθυσμού».

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή