Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επικίνδυνα κτήρια και σημεία στα Τρίκαλα – Η πρόληψη θα σώσει ζωές

Σημαντικά προβλήματα κυρίως σε εγκαταλελειμμένα κτίσματα

Πολλά είναι τα κτήρια μέσα στον ιστό της πόλης των Τρικάλων που στέκουν εγκαταλελειμμένα και που ενέχουν κινδύνους για διερχόμενους. Μη ξεχνάμε ότι το Βαρούσι, είναι μεν μια γραφική περιοχή αλλά μια παλιά πόλη με κτήρια εκ των οποίων πολλά δεν κατοικούνται και έχουν αφεθεί στη μοίρα τους.

Το ζήτημα βέβαια είναι να ληφθούν μέτρα στην κατεύθυνση της πρόληψης ώστε να μην ζήσουμε δυσάρεστες καταστάσεις και οι πολίτες να διέρχονται τους δρόμους χωρίς κινδύνους.

Από πλευράς του δήμου, ξεκίνησε μια προσπάθεια προ μηνών ώστε να καταγραφούν τα προβλήματα αυτά. Ήδη έχει απευθυνθεί σε ιδιοκτήτες επικίνδυνων κτηρίων και σε κάποιες περιπτώσεις – εκτός του Βαρουσίου όπου δεν επιτρέπεται-ζήτησαν μέχρι και την κατεδάφισή τους.

Το κόστος ωστόσο φαίνεται να αποτρέπει τους ιδιοκτήτες όπως αντίστοιχα και το κόστος της συντήρησης παλαιών κτηρίων, οπότε εδώ θα πρέπει να υπάρχει συντονισμός με τις υπηρεσίες.

Μια από τις παρεμβάσεις που έγιναν πάντως, είναι και αυτή στην Ασκληπιού σε νεοκλασικό αρχοντικό όπου έχει μείνει μόνο η πρόσοψη.

Όπως καταγράφει το Trikalanews.gr, στο εν λόγω σημείο, πριν χρόνια είχαν τοποθετηθεί βαριά πάνελ για να προστατευτούν οι διερχόμενοι πεζοί από τυχόν πτώση αλλά και να κόβεται η πρόσβαση στον χώρο λόγω επικινδυνότητας. Τα πάνελ είχαν γύρει επικίνδυνα σε βαθμό που δεν ήξερε κάποιος αν κινδυνεύει από το κτήριο ή από τα ίδια τα μέτρα προστασίας… Πλέον, στο σημείο έχει τοποθετηθεί άλλη περίφραξη η οποία εκπληρώνει τον ίδιο σκοπό, αλλά και δίνει στους περαστικούς μια εικόνα από την αίγλη που είχε το εν λόγω κτήριο, όταν στον ίδιο δρόμο υπήρχαν δεκάδες νεοκλασικά αντίστοιχα με αυτό.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή