Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

«ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ…. ΤΟΥ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΖΑΚΙ»

«ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΤΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ…. ΤΟΥ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΖΑΚΙ»

Συμπολίτισσες και Συμπολίτες

Ύστερα από καταγγελία και κατόπιν αυτοψίας διαπιστώθηκε για μία ακόμα φορά ότι, στην Κοινότητα Μουζακίου και σε κοινόχρηστο χώρο στη θέση «Κουλούρια Επισκοπής»,  βρέθηκαν στις 19/5/2022! «Διαταραγμένα Αμιαντούχα Απόβλητα»! κατόπιν προφανώς αυθαίρετης, ανεξέλεγκτης και επικίνδυνης απόθεσης- εγκατάλειψης πλακών αμιάντου!

Τα τελευταία χρόνια αυτό το γεγονός καταγγέλθηκε κατ επανάληψη, χωρίς όμως να ληφθούν τα απαραίτητα, αναγκαία και οφειλόμενα μέτρα φύλαξης και προστασίας χώρου, εντοπισμού, οπτικού ελέγχου, σήμανσης επικινδυνότητας και μέτρησης αέρα, βάσει της αρχής και του κώδικα ασφαλούς διαχείρισης αμιαντούχων υλικών.

Ανήσυχοι, με αγωνία και εκτεθειμένοι στις αμιαντοσκεπές από το έτος 1974, παρακολούθησαν οι κάτοικοι του Συνοικισμού Σεισμοπλήκτων τη δημοσιότητα απομάκρυνσης των αμιαντούχων αποβλήτων από το ακίνητο που αγόρασε ο Δήμος Μουζακίου ως οικόπεδο! για την ανέγερση του νέου Κ. Υγείας Μουζακίου, συγκρίνοντάς την με την «αδράνεια, την αδιαφορία, τις παραλείψεις και τον εμπαιγμό» των υπευθύνων Δήμου και Κοινότητας Μουζακίου.

Χρόνια περιμένουν αυτοί οι άνθρωποι να γίνουν πράξη όσα αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Μουζακίου σχετικά, με καταγραφή και ασφαλή απομάκρυνση αμιάντου! προτάσεις! μελέτες! προγράμματα, χρηματοδοτήσεις! ειδικές επιτροπές! ΕΣΠΑ κ.α.

Δυστυχώς όμως και μέχρι σήμερα τίποτα δεν υλοποιήθηκε, αντιθέτως έχουμε ανεξέλεγκτη, διαρκή και διαχρονική έκθεση ανύποπτων Πολιτών και εργαζόμενων του Δήμου Μουζακίου σε αιωρούμενες, αναπνεύσιμες και διαταραγμένες ίνες.

Κάποιοι αρμόδιοι και υπεύθυνοι αυτοδιοικητικοί επιτέλους πρέπει να καταλάβουν ότι, η «εγρήγορση, οι παρεμβάσεις και η ανάπτυξη στο Μουζάκι σε σχέση με την απομάκρυνση  αμιαντούχων αποβλήτων είναι γεγονότα που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, γι αυτό και δεν ενδείκνυνται για πολιτική εκμετάλλευση! Τα καλύτερα δεν έρχονται όταν ο αμίαντος είναι πάνω από το κεφάλι μας! καθημερινά και Βλάπτει σοβαρά την Υγεία μας…».-

Αστέριος Βασιλάκος

Γραμματέας Περιβαλλοντικής Οικολογικής Παρέμβασης, Σύμβουλος Κοινότητας Μουζακίου

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή