Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επικοινωνία Λιούτα το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το Εξοικονομώ

Ο κίνδυνος της διασποράς του Κορωνοϊού δημιούργησε νέες συνθήκες σε όλο το μήκος και το πλάτος της παγκόσμιας εργασίας. Οι συνέπειες είναι εξαιρετικά δύσκολες και στη χώρα μας. 

Η αντιμετώπιση των κρίσιμων συνεπειών αποτέλεσε και αποτελεί αποφασιστικό στόχο της κυβέρνησης της ΝΔ από την πρώτη στιγμή. Παρών σε αυτόν τον αγώνα της ουσιαστικής βοήθειας βρέθηκε εξ αρχής και ο Τρικαλινός βουλευτής Θανάσης Λιούτας. 

Για να βοηθήσει μάλιστα μια μεγάλη μερίδα επαγγελματιών και εργαζομένων, επικοινώνησε στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας με την αρμόδια Γενική Γραμματεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ζήτησε άμεσα την εκκίνηση του τρίτου κύκλου του προγράμματος Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ.

Ειδικότερα για ένα πάρα πολύ μεγάλο μέρος του κλάδου των τεχνικών έργων (πχ. μηχανικούς, κατασκευαστές, υπεύθυνους για την εγκατάσταση φυσικού αερίου, υπεύθυνους για τις μονώσεις, τα αλουμίνια, τα ηλιακά συστήματα, τους υδραυλικούς κ. αλ.) το πρόγραμμα αυτό δίνει μια πραγματική ανάσα. Γι’ αυτό και ο Θανάσης Λιούτας έδρασε άμεσα.

Οι αρμόδιοι φορείς ενημέρωσαν τον βουλευτή ότι ο τρίτος κύκλος αναμένεται πολύ σύντομα και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου. Το ποσό της χρηματοδότησης θα είναι αρκετά υψηλό, στα ίδια σχεδόν επίπεδα με εκείνα του προηγούμενου. Παράλληλα ο Θανάσης Λιούτας ενημερώθηκε ότι αναμένεται τις επόμενες ημέρες και η ανακοίνωση των υπολοίπων υπαχθέντων του δευτέρου κύκλου.  

Στο τέλος της συνομιλίας ο Τρικαλινός βουλευτής υπογράμμισε την ανάγκη να σχεδιάζονται συνεχώς ουσιαστικά κίνητρα για την όσο τον δυνατόν μεγαλύτερη ενσωμάτωση των πολιτών στο πρόγραμμα του Εξοικονομώ, ενώ παράλληλα τόνισε και την ανάγκη να αντιμετωπίζεται σε κάθε επίπεδο η γραφειοκρατία, ώστε όλοι οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι να ξεκινούν χωρίς καθυστερήσεις τις εργασίες. 

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή