Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επικοινωνία Θανάση Λιούτα με τον Υπουργό Οικονομικών

Για να δοθεί μια λύση για όσους αγρότες και κτηνοτρόφους μας – του ειδικού καθεστώς ΦΠΑ –εντάχθηκαν στο κανονικό καθεστώς λόγω επιδομάτων Covid.

Επικοινωνία με τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Κωστή Χατζηδάκη, πραγματοποίησε ο Θανάσης Λιούτας – μεταφέροντας ένα βασικό ζήτημα, το οποίο απασχολεί μεγάλη μερίδα αγροτών και κτηνοτρόφων μας.

Ειδικότερα, το έτος 2021 δόθηκαν κάποια βοηθήματα λόγω Covid σε γεωργούς και κτηνοτρόφους, οι οποίοι εντάσσονταν στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ με απαλλαγή τήρησης βιβλίων. Το σύστημα Τaxis λαμβάνοντας υπόψιν αυτές τις επιχορηγήσεις -βοηθήματα, ενέταξε από 1η Ιανουαρίου 2022 όλους αυτούς τους αγρότες στο κανονικό καθεστώς, χωρίς να έχουν ενημερωθεί, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να υποβάλουν αίτηση επιστροφής ΦΠΑ για το 2022 και να είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν πρόστιμα για όλες τις δηλώσεις ΦΠΑ του ‘22 και το ‘23. Το πρόβλημα αφορά στο ότι το Τaxis έλαβε υπόψιν αυτά τα έκτακτα βοηθήματα με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι οι αγρότες ξεπερνούν – με τις επιδοτήσεις -το όριο των 5000 ευρώ, το οποίο είναι και κριτήριο για ένταξη στο κανονικό καθεστώς.

Ο Τρικαλινός Βουλευτής ζήτησε να υπάρξει μια λύση επί του θέματος. Για το θέμα αυτό, ο Θανάσης Λιούτας, το προηγούμενο διάστημα, είχε επικοινωνία και με τα αρμόδια στελέχη της γενικής γραμματείας οικονομικής πολιτικής, αποστέλλοντας και σχετική επιστολή, με σκοπό την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος.

 

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή