Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επιμελητήριο και 1ο ΕΠΑ.Λ Τρικάλων πάνε μαζί!!!

Την  Τρίτη 4-2-2020, επισκέφτηκαν το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων ο κ. Βασίλειος Γιαγιάκος, πρόεδρος του Εμποροβιοτεχνικού Επιμελητηρίου και ο κ. Στέφανος Γιώτης οικονομικός επόπτης του Επιμελητηρίου, για να γνωρίσουν από κοντά το πώς οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων εργάζονται στο πλαίσιο υλοποίησης του εκπαιδευτικού προγράμματος Εικονικών Επιχειρήσεων από το Σωματείο Επιχειρηματικότητας Νέων/JuniorAchievementGreece (ΣΕΝ/JA Greece).

Οι μαθητές παρουσίασαν το καινοτόμο προϊόν της εικονικής επιχείρησης APIS-AutomaticPlantIrrigationSystems,  που αφορά ένα αυτόματο σύστημα άρδευσης,που με διάφορους αισθητήρες ρυθμίζει το πότισμα των φυτών, εξοικονομώντας ενέργεια και μειώνοντας τις απαιτήσεις σε νερό, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στη μείωση του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής. Παράλληλα, οι μαθητές παρουσίασαν όλα τα στάδια της ίδρυσης και της λειτουργίας της επιχείρησής τους, παρουσίασαν το επιχειρηματικό τους σχέδιο και ενημέρωσαν για τις τεχνικές λεπτομέρειες του προϊόντος που έγινε αποκλειστικά στο εργαστήριο Ρομποτικής και Καινοτομίας του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων με την χρήση προγραμμάτων σχεδίασης και προγραμματισμού καθώς και με 3D-printer.

Από την πλευρά του οι κ.κ. Γιαγιάκος και Γιώτης έδειξαν ενδιαφέρον και άκουσαν με προσοχή τις παρουσιάσεις των μαθητών για την εικονική επιχείρησή τους. Ο κ. Γιαγιάκος αναφέρθηκε στην αξία του «επιχειρείν» και στο πως το Επιμελητήριο μπορεί να βοηθήσει ένα νέο επιχειρηματία. Επίσης αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που θα πάρει το Επιμελητήριο Τρικάλων για να βραβεύσει τις καινοτόμες επιχειρήσεις των μαθητών, δίνοντάς τους ακόμη ένα κίνητρο για την συμμετοχής τους σε τέτοια προγράμματα. Τέλος, ο κ. Γιώτης απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών σχετικές με την ίδρυση και λειτουργία των επιχειρήσεων.

Η διεύθυνση του 1ου ΕΠΑ.Λ Τρικάλων, οι καθηγητές που υλοποιούν το πρόγραμμα κ. Γεώργιος Γίδας, κα. Ευαγγελία Μανίκα και κ. Ευάγγελος Μαντζάναςκαι οι μαθητές ευχαριστούν θερμά τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου κ. Βασίλειο Γιαγιάκο και τον Οικονομικό Επόπτη κ. Στέφανο Γιώτη για την παρουσία τους στο σχολείο και την βοήθειά τους στην υλοποίηση αυτού του προγράμματος.

 

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή