Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επιμόρφωση Erasmus – Το Πρότυπο 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων στο Όσλο

Στο Όσλο, την πρωτεύουσα της Νορβηγίας, ταξίδεψαν εκπαιδευτικοί του Πρότυπου – 2ου ΕΠΑΛ Τρικάλων για να παρακολουθήσουν επιμορφωτικό σεμινάριο στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+. Ο τίτλος του σεμιναρίου ήταν “Interactive Teaching – Educational Games, Outdoor Activities, New Technology” και αφορούσε την αξιοποίηση των εκπαιδευτικών παιχνιδιών, των υπαίθριων δραστηριοτήτων και των νέων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία. Οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν νέες δεξιότητες και να βελτιώσουν τις γνώσεις τους με σύγχρονες και καινοτόμες διδακτικές μεθόδους ώστε να μπορέσουν να προσφέρουν μια πιο εξατομικευμένη και ευέλικτη διαδραστική διδασκαλία στο μαθητή, ο οποίος θα βρει το δικό του ρόλο και θα υιοθετήσει πιο ενεργή και θετική στάση απέναντι στο σχολείο.

Η συγκεκριμένη ροή κινητικότητας ήταν η πρώτη που πραγματοποίησε το σχολείο ως Διαπιστευμένος Οργανισμός Erasmus+. H απονομή της διαπίστευσης Erasmus επιβεβαιώνει ότι το Πρότυπο – 2ο ΕΠΑΛ Τρικάλων έχει καταρτίσει ένα αξιόλογο σχέδιο Erasmus που περιλαμβάνει την υλοποίηση δραστηριοτήτων κινητικότητας υψηλής ποιότητας και έχει εξασφαλίσει απλουστευμένη πρόσβαση σε ευκαιρίες χρηματοδότησης για τη χρονική περίοδο 2021-2027.

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών του σχολείου στο επιμορφωτικό σεμινάριο στο Όσλο ενίσχυσε την ευρωπαϊκή διάσταση του οργανισμού και οδήγησε ήδη στην έναρξη νέων διαύλων επικοινωνίας και δικτύων συνεργασίας με άλλους ευρωπαϊκούς οργανισμούς. Πραγματοποιήθηκαν επαφές με άτομα από Ισπανία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ελβετία και Τσεχία και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν εμπειρίες, να γνωρίσουν διαφορετικές νοοτροπίες και κουλτούρες και φυσικά να εξερευνήσουν την πρωτεύουσα της Νορβηγίας ανακαλύπτοντας τα ιδιαίτερα περιβαλλοντικά, ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν αυτή τη Σκανδιναβική χώρα.

Το σεμινάριο διοργανώθηκε από τον οργανισμό Eruditus που εδρεύει στη Ζυρίχη, πραγματοποιήθηκε από 23 έως και 27 Ιουλίου 2022 και το παρακολούθησαν οι εκπαιδευτικοί Αβδελίδης Ευάγγελος, Κυριαζής Θωμάς και Μαρκάκη Φωτεινή.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή