Επιμόρφωση επιχειρηματιών στις νέες ψηφιακές υπηρεσίες από το Επιμελητήριο Καρδίτσας

Οι επιχειρηματίες-μέλη του Επιμελητηρίου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αλλά και να εκπαιδευτούν στις νέες ψηφιακές υπηρεσίες του Επιμελητηρίου Καρδίτσας στα εκπαιδευτικά σεμινάρια που διοργανώθηκαν το διήμερο 19 και 20 Ιουνίου. Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο από εκπαιδευτή –στέλεχος της εταιρείας KNOWLEDGE ΑΕ και εκπαιδεύτηκαν περίπου πενήντα επιχειρηματίες από το χώρο του εμπορίου, της μεταποίησης όσο και του τουρισμού.

Σκοπός των σεμιναρίων ήταν η απόκτηση της απαραίτητης τεχνογνωσίας έτσι ώστε οι επιχειρηματίες να είναι σε θέση να δημιουργήσουν μόνοι τους την ιστοσελίδα της επιχείρησης τους, να στήσουν το δικό τους ηλεκτρονικό κατάστημα για on-line πωλέσεις,  το οποίο φιλοξενείται τόσο στο portal του Επιμελητηρίου www.karditsacci.gr όσο και στην πανελλήνια ηλεκτρονική αγορά www.directmarket.gr, ή να προχωρήσουν στη δημιουργία συστήματος ηλεκτρονικών κρατήσεων για τα τουριστικά καταλύματά τους μέσω του τουριστικού οδηγού www.filoxeno.com.

Επίσης εκπαιδεύτηκαν στο διαχειριστικό των εφαρμογών έτσι ώστε μόνοι τους να ενημερώνουν τη σελίδα τους, να επικαιροποιούν το προϊόντα τους, να παρακολουθούν τις παραγγελίες – κρατήσεις τους, να συνδέουν την υπάρχουσα σελίδα της επιχείρησής τους ή το ηλεκτρονικό τους κατάστημα με τις υπηρεσίες της ηλεκτρονικής αγοράς που προσφέρει το Επιμελητήριο Καρδίτσας.

Απαντήθηκαν ερωτήματα για την ασφάλεια των συναλλαγών, την μεταφορά των προϊόντων τους, τους τρόπους πληρωμής, την προώθηση των ηλεκτρονικών καταστημάτων τους, των  αγαθών και των υπηρεσιών τους, του ενιαίου συστήματος κρατήσεων με  την εφαρμογή Bookoncloud.com.

Όλες οι Ψηφιακές δράσεις παρέχονται από το Επιμελητήριο Καρδίτσας  Δωρεάν σε όλα τα μέλη του, στοχεύοντας στις σημερινές ανάγκες τους για προβολή, αύξηση της εξωστρέφειας.

Β. Στρογγυλή Τράπεζα – Εκδήλωση Ευαισθητοποίησης των Φορέων

Με σκοπό την ευαισθητοποίηση – ενημέρωση  των φορέων στις νέες ψηφιακές δωρεάν υπηρεσίες του Επιμελητηρίου πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση στο Επιμελητήριο Καρδίτσας την Δευτέρα 19 Ιουνίου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Παππάς Βύρων, ο Β΄ Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Κηρύκος, ο Γεν. Γραμματέας  κος Μπράχος, ο Σύμβουλος κος Παπουτσής, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Καρδίτσας κος Ψυχογιός, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας κος Αντωνίου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μουζακίου κος Σερίφης, ο Πρόεδρος  και το Μέλος του ΔΣ του Εμποροεπαγγελματιών και Βιοτεχνών Παλαμά κκ Διδάγγελος και Παπαβασιλείου, εκπρόσωπος της Ένωσης Αγροτουρισμού Ν.Καρδίτσας κα Νικολαΐδη και ο εκπρόσωπος της εταιρείας KNOWLEDGE ΑΕ κος Μεγαλοβασίλης.

Οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις νέες δράσεις του Επιμελητηρίου οι οποίες αποτελούν εργαλεία ανάπτυξης, να συζητήσουν τους τρόπους με τους οποίους αυτές μπορεί να γίνουν ελκυστικές για τα  μέλη αλλά και ανταποδοτικές. Ο Πρόεδρος κος Παππάς κάλεσε όλους τους εκπροσώπους να αγκαλιάσουν τις νέες υπηρεσίες που προσφέρονται δωρεάν από το επιμελητήριο στα μέλη του, να τις προωθήσουν στους επιχειρηματίες και δήλωσε ότι οι υπηρεσίες του Επιμελητηρίου είναι στη διάθεση των επιχειρηματιών για οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστούν. Σημείωσε ότι τα εκπαιδευτικά σεμινάρια θα συνεχίσουν να πραγματοποιούνται και κάλεσε του επιχειρηματίες που ενδιαφέρονται να δηλώνουν συμμετοχή στις υπηρεσίες του Επιμελητηρίου.

Για το ΔΣ
Ο Πρόεδρος
Βύρων ΠαππάςΑφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2023 trikalanews.gr from TNT MEDIA GROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή