Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επιμορφωτική δράση του ΓΕΛ Βαλτινού

Για την αξιοποίηση των συνεργατικών διαδικτυακών εργαλείων στην εκπαιδευτική διαδικασία

Η επιτυχής αξιοποίηση των υπολογιστών στη μαθησιακή διαδικασία είναι δύσκολο και πολύπλοκο εγχείρημα που εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από την άποψη και τη στάση των διδασκόντων απέναντι στα νέα δεδομένα της τεχνολογίας.

Κατανοώντας τον απαιτητικό ρόλο των εκπαιδευτικών στο σύγχρονο σχολείο, που προετοιμάζει τους μαθητές για έναν κόσμο στον οποίο η τεχνολογία θα επηρεάζει σχεδόν κάθε πτυχή της καθημερινής τους ζωής, η ομάδα του άξονα των επιμορφωτικών δράσεων, που συγκροτείται από τους εκπαιδευτικούς Παπαδοπούλου ΠηνελόπηΣυντονίστρια και τα μέλη Φασουλή Αικατερίνη, Σταμάτη Απόστολο, Γουσοπούλου Κωνσταντινιά, οργάνωσε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση της σχολικής μονάδας, επιμόρφωση με στόχο την τεχνολογική κατάρτιση των εκπαιδευτικών για την δημιουργική αξιοποίηση των ΤΠΕ που θα τους δώσει τη δυνατότητα να δημιουργήσουν νέες εκπαιδευτικές στρατηγικές και σχέδια μάθησης.

Η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Μαρτίου 2023 στο Εργαστήριο Πληροφορικής του ΓΕ.Λ. Βαλτινού με εισηγητή τον κ. Μποντίλα Λεωνίδα, Υπεύθυνο του Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών της Δ.Δ.Ε. Τρικάλων.

O κ. Μποντίλας μας παρουσίασε με εύληπτο και κατανοητό τρόπο διαδικτυακά εργαλεία που διευκολύνουν την εκπαιδευτική διαδικασία και τη συνεργατική μάθηση στο περιβάλλον του σχολείου.

Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με ερωτήματα και απορίες των συμμετεχόντων σχετικά με τη χρήση, την εφαρμογή και την αξιοποίηση των ψηφιακών εργαλείων στην αίθουσα, γεγονός που αναδεικνύει την ανάγκη για γνώση και το ενδιαφέρον των εκπαιδευτικών για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό της διδασκαλίας τους.

Η Διευθύντρια και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Βαλτινού ευχαρίστησαν τον κ Μποντίλα Λεωνίδα για την προθυμία του και την ουσιαστική του στήριξη στο σύνθετο και απαιτητικό έργο των εκπαιδευτικών στο σύγχρονο σχολείο.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή