Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επίσημη ενημέρωση για το eTwinning στο 5ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Στο Εργαστήριο Πληροφορικής του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση για την δράση eTwinning. Η κ. Χαρίκλεια Λιάκου επίσημη πρέσβειρα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενημέρωσε τους εκπαιδευτικούς Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης για την δράση.

Το eTwinning είναι μια Eυρωπαϊκή δράση μέσω της οποίας σχολεία από διαφορετικές Eυρωπαϊκές χώρες, κάνοντας χρήση εργαλείων Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών (ΤΠΕ), συνεργάζονται ώστε να αποκομίσουν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη.

Η δράση eTwinning δίνει στα σχολεία την ευκαιρία να μάθουν μαζί, να μοιραστούν τις απόψεις τους και να δημιουργήσουν καινούργιες
φιλίες μέσω κοινών σχεδίων δράσης, τα «Έργα».

Μέσω του eTwinning, περισσότεροι από 230.000 εκπαιδευτικοί από όλη την Ευρώπη συνεργάζονται στο πλαίσιο διεθνών σχολικών
δραστηριοτήτων στις οποίες συμμετέχουν περισσότερα από 110.000 σχολικά ιδρύματα από 32 ευρωπαϊκές χώρες. Tο πρόγραμμα eTwinning εξελίχθηκε από ένα εργαλείο εξεύρεσης εταίρων για τους εκπαιδευτικούς σε μία πλούσια,πανευρωπαϊκή κοινότητα διδασκαλίας και μάθησης.

Σήμερα το eTwinning είναι ίσως το μεγαλύτερο δίκτυο εκπαιδευτικών στην ιστορία της εκπαίδευσης.

Το 5ο Γυμνάσιο είναι μέλος της κοινότητας eTwinning από το 2005. Σε όλα αυτά τα χρόνια είχε την ευκαιρία να δημιουργήσει «Έργα» συνεργαζόμενο με σχολεία από πολλές χώρες της Ευρώπης.

Τα «Έργα» έχουν βραβευτεί με την Εθνική Ετικέτα ποιότητας αλλά και την Ευρωπαϊκή. Πολλές από αυτές τις συνεργασίες έχουν καταλήξει σε χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση
προγράμματα.

Στην διαδικτυακή ευρωπαική πύλη του portal μπορείτε να βρείτε όλα τα απαραίτητα εργαλεία που θα επιτρέψουν στο σχολείο σας να γίνει επίσημο μέλος της δράσης eTwinning.

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή