Επίσκεψη του Κώστα Σκρέκα στους πληγέντες της Πιαλείας

Επίσκεψη στους πληγέντες της Πιαλείας πραγματοποίησε ο Βουλευτής Τρικάλων της ΝΔ και Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

Ο κ. Σκρέκας διαπίστωσε από κοντά το Γολγοθά που διανύουν οι συγκερκιμμένες οικογένειες, λόγω του μεγέθους της καταστροφής και των τραγικών προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στη ζωή και στις περιουσίες τους από την κατολίσθηση.

Ο κ. Σκρέκας ανέφερε ότι θα ξαναφέρει το θέμα στη Βουλή προκειμένου να επισπευτεί η διαδικασία των αποζημιώσεων των πληγέντων. Η πολιτεία επιβάλλεται να μεριμνήσει προκειμένου να εξασφαλιστεί άμεση αποζημίωση και στέγη στους ανθρώπους που έχουν χάσει το βιός τους.

Τόνισε ακόμη, ότι θα πρέπει να ολοκληρωθούν το συντομότερο οι μελέτες για την εξέλιξη του φυσικού φαινομένου προκειμένου να ληφθεί μέριμνα ώστε να μην προχωρήσει περεταίρω η καταστροφή και καταστραφούν κι άλλα σπίτια. Επίσης απαιτείται να επισπευφθούν οι αξιολογήσεις για τις καταστροφές των δημόσιων υποδομών όπως δρόμοι και η άμεση επιδιόρθωση αυτών, αφού έχει αποκοπεί η πρόσβαση σε πολλές κτηνοτροφικές μονάδες και αγροτικές αποθήκες.

Επικοινωνία για το εν λόγω θέμα είχε ο κ. Σκρέκας και με τον Δήμαρχο Πύλης Κώστα Μαράβα ο οποίος τον ενημέρωσε για τις άμεσες ενέργειες στις οποίες έχει προχωρήσει για την άμεση στήριξη των παθούντων.
 Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή