Επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της 8ης ΕΜΑΚ η σύζυγος του εκλιπόντος Αθανασίου Κωτούλα

Την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2019 στις 1:00 μ.μ. επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της 8ης Ε.Μ.Α.Κ. Θεσσαλίας η Κα Παπανικολάου Ιωάννα, σύζυγος του εκλιπόντος Αθανασίου Κωτούλα,ο οποίος έχασε τη ζωή του σε ορειβατικό ατύχημα στην κορυφή του Στεφανιού Ολύμπου (από την πλευρά των Καζανιών) στις 24 Ιουλίου 2018, συνοδευόμενη από τον διασωζόμενο στο ίδιο ατύχημα Ζαρουλέα Δημήτριο.

Σκοπός της επίσκεψής της ήταν να εκφράσειτις ευχαριστίες της προς την 8η ΕΜΑΚ και εν γένει στο Πυροσβεστικό Σώμα, για την προσπάθεια να απεγκλωβιστεί η σωρός του εκλιπόντος από την ορθοπλαγιά και να παραδοθεί στους οικείους του, καθώς επίσης και της διάσωσης του Ζαρουλέα Δημητρίου.

Επίσης, η κα Παπανικολάου Ιωάννα απηύθυνε πρόσκληση προς την Υπηρεσία μας να παρευρεθεί στην ετήσια επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, το οποίο βρίσκεται στην ομώνυμη κορυφή του Ολύμπου και σε υψόμετρο 2.850μ πλησίον της ορθοπλαγιάς του Στεφανιού.

Αναφορικά με την εν λόγω επιχείρηση διάσωσης, της 24ης Ιουλίου 2018,επισημαίνουμε ότι επιχείρησαν κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες:11 υπάλληλοι της 8ης ΕΜΑΚ Θεσσαλίας, 6 της 2ηςΕΜΑΚ Θεσσαλονίκης , 3 της 5ηςΕΜΑΚ Ιωαννίνων, 4 της 4ηςΕΜΑΚ Κομοτηνής, 4 της Π.Υ. Κατερίνης και 3 Εθελοντές της Ε.Ο.Δ. Σύνολο: 31 Διασώστες και η επιχείρηση διήρκησε έως τις 26 Ιουλίου 2018.

Κατά την επίσκεψή τους στην 8ηΕΜΑΚ, στις εγκαταστάσεις παρευρέθηκε ο Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Θεσσαλίας Ταξίαρχος Χρήστος Σπαθούλας, ο οποίος ήταν και ο αποδέκτης των ευχαριστιών τους,καθώς επίσης ο Διοικητής της 8ης ΕΜΑΚ Αντιπύραρχος Λάμπρος Κίτσιος και στελέχη της Υπηρεσίας.

Το Σάββατο 20 Ιουλίου 2019 αντιπροσωπεία τεσσάρων υπαλλήλων της 8ης ΕΜΑΚ παρευρέθηκε στο ετήσιο μνημόσυνο προς τιμήν του Αθανασίου Κωτούλα.©2023 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή