Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επίσκεψη Δημάρχου Σοφάδων Θάνου Σκάρλου στη Damavand Α.Ε.

Θάνος Σκάρλος: «Ο Δήμος Σοφάδων παραμένει στο πλευρό της υγιούς επιχειρηματικότητας που στηρίζει την τοπική κοινωνία»

Τις εγκαταστάσεις της δυναμικής εταιρείας Damavand Α.Ε. στην περιοχή της Φίλιας, που δραστηριοποιείται στην παραγωγή, επεξεργασία και τυποποίηση τομάτας επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος , συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο πρωτογενούς τομέα κ. Παναγιώτη Κεφαλά και την πρόεδρο της ΔΗ.ΚΟΙ.Ε.Σ κ. Θώμη Καφάση.

Ο Δήμαρχος Σοφάδων είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί εμπεριστατωμένα για την λειτουργία της μονάδας, καθώς και τα επενδυτικά σχέδια από τον Οικονομικό Διευθυντή της εταιρείας κ. Γεώργιο Βασιλειάδη.

Ο κ. Βασιλειάδης παρουσίασε αναλυτικά τις δραστηριότητές, τα καινοτόμα προϊόντα αλλά και τον φιλόδοξο αναπτυξιακό σχεδιασμό.

Όπως ανέφερε υπάρχει επεξεργασμένο εταιρικό πλάνο μέσω στοχευμένων επενδύσεων για αύξηση του τζίρου πωλήσεων από 30.000.000 ευρώ σε άνω των 50.000.000 ευρώ αλλά και για την ενεργειακή αυτάρκεια της επιχείρησης.

Σημείωσε χαρακτηριστικά ότι αδιαπραγμάτευτη αποστολή της εταιρείας είναι να εξυπηρετεί τους συνεργάτες της και συνεπώς και τον τελικό καταναλωτή, παρέχοντας ένα άριστο τελικό προϊόν, πιστοποιημένο και ελεγμένο από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Υπογράμμισε πως η  Damavand Α.Ε. με το εξειδικευμένο προσωπικό και τα σύγχρονα μέσα, διασφαλίζει τον υψηλότατο βαθμό ποιότητας προϊόντων που παράγει στο Δήμο Σοφάδων και διαθέτει διεθνώς.

Αναφερόμενος στο εργατικό δυναμικό, πρόσθεσε ότι η Damavand Α.Ε. απασχολεί περισσότερους από 180 εργαζόμενους σε σταθερή βάση, ενώ την περίοδο υψηλής παραγωγής ο αριθμός ξεπερνά τους 330.

Πρόσθεσε πως η εταιρία πραγματοποιεί σταθερή και συνεχή ανάπτυξη μέσω του σχεδιασμού νέων τεχνολογικών επενδύσεων. Κάνοντας μια σύντομη παρουσίαση της δραστηριότητας της εταιρείας επισήμανε ότι εξάγει το 70% του τελικού προϊόντος εκτός Ελλάδας, με κύριες αγορές τις Σκανδιναβικές χώρες, τη Γερμανία, τη Μ. Βρετανία και άλλα ευρωπαϊκά κράτη.

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στα φετινά δεδομένα της παραγωγής σημειώνοντας ότι υπολογίζεται μείωση των καλλιεργούμενων στρεμμάτων βιομηχανικής τομάτας κατά 30% αλλά και αύξηση της τελικής τιμής στον παραγωγό κατά 20%.

Ακολούθως ο Δήμαρχος ξεναγήθηκε σε όλες τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου και ενημερώθηκε αναλυτικά για τη λειτουργία του  σε όλα τα στάδια από την παραλαβή του προϊόντος έως και την τυποποίηση.

Σε δήλωσή του μετά την επίσκεψη ο κ. Σκάρλος τόνισε:

«Με την επίσκεψή μας δηλώνουμε συμβολικά και ουσιαστικά πως ως Δήμος Σοφάδων παραμένει στο πλευρό της υγιούς επιχειρηματικότητας που στηρίζει την τοπική κοινωνία. Πρόκειται για μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον πρωτογενή τομέα  και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την περιοχή μας. Επίσης είναι μία εταιρεία εξωστρεφής. Και ο Δήμος Σοφάδων μέσω της εταιρείας αυτής έχει παρουσία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Θέληση της δημοτικής αρχής και σταθερή επιδίωξη είναι η στήριξη των επιχειρήσεων στην περιοχή μας διότι δημιουργούν εισοδήματα και συντηρούν θέσεις εργασίας!

Από την πλευρά μας, επιζητούμε πάντα την αμφίδρομη και γόνιμη επικοινωνία με τις τοπικές επιχειρήσεις, με προτάσεις, ιδέες και επισημάνσεις, που θα συμβάλουν σε ένα θετικό αποτέλεσμα.»

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή