Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επίσκεψη εκπαιδευτικών Ευρωπαϊκών Σχολείων στο πλαίσιο υλοποίησης Προγράμματος Erasmus+

Την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2021 ολοκληρώθηκε στα Τρίκαλα η πρώτη πενθήμερη συνάντηση των έξι Ευρωπαϊκών Δημοτικών Σχολείων που συμμετέχουν στο εγκεκριμένο από το Ι.Κ.Υ. σχέδιο Erasmus με τίτλο «Διερευνώντας την εφαρμογή της Κοινωνικής και Συναισθηματικής Μάθησης στο Δημοτικό Σχολείο μέσα από το μάθημα της Φυσικής Αγωγής και της Θεατρικής Αγωγής».

Στην κοινή βραχυπρόθεσμη εκπαιδευτική συνάντηση συμμετείχαν εκπαιδευτικοί των σχολείων:

1.28ο Δημοτικό Τρικάλων

2.Escola Teresa Miquel i Pamies (Ισπανία)

3.Istituto Dei Sordi Di Torino (Ιταλία)

4.Ceip El Carmen (Ισπανία)

5.Istituto Comprensivo Statale Ignoto Militi (Ιταλία)

6.13ο Δημοτικό Τρικάλων με συντονιστή του προγράμματος το 28ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων, που είναι υπεύθυνο για το σχεδιασμό και την υλοποίησή του.

Στα βιωματικά εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν, οι εκπαιδευτικοί των φιλοξενούμενων σχολείων αλλά και εκπαιδευτικοί σχολείων των Τρικάλων μυήθηκαν στην εφαρμογή πρακτικών διδασκαλίας (α) δεξιοτήτων συναισθηματικής και κοινωνικής νοημοσύνης με τεχνικές του εκπαιδευτικού δράματος και (β) υπευθυνότητας με τεχνικές του μοντέλου διδασκαλίας προσωπικής και κοινωνικής υπευθυνότητας (TPSR).

Τα εργαστήρια του εκπαιδευτικού δράματος πραγματοποιήθηκαν με τη συνεργασία της θεατροπαιδαγωγού κ. Αντονέλλας Χήρα, ενώ η παρουσίαση και εφαρμογή του μοντέλου διδασκαλίας υπευθυνότητας έγινε από τον εκπαιδευτικό Φ.Α. κ. Κουτελίδα Αχίλλειο.

Η επίσκεψη των εκπαιδευτικών των συμμετεχόντων σχολείων ολοκληρώθηκε με την επίσκεψή τους στην Αθήνα και στα Μετέωρα και την ξενάγησή τους στα αξιοθέατα της πόλης των Τρικάλων. Τέλος, η Διεύθυνση του 28ου Δημοτικού Σχολείου θα ήθελε να εκφράσει τις ευχαριστίες της στο Δήμο Τρικκαίων για την παραχώρηση αίθουσας του Μουσείου Τσιτσάνη για την πραγματοποίηση των εργαστηρίων του προγράμματος.

Ο Διευθυντής του 28ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων
ΚΟΥΤΕΛΙΔΑΣ ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή