Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επίσκεψη Μάκη Βορίδη στο πολυαγρόκτημα «Γη μας»

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης στο πλαίσιο της διαρκούς επαφής που επιδιώκει με παραγωγούς, πραγματοποίησε την Πέμπτη 9 Ιουλίου επίσκεψη στο βιολογικό πολυαγρόκτημα «Γη μας» που εδρεύει στον Μαραθώνα.

Ο κ. Βορίδης είχε την ευκαιρία να περιηγηθεί στις εγκαταστάσεις του ιστορικού κτήματος του Εμμανουήλ Μπενάκη, να συνομιλήσει με τους ιδιοκτήτες και τους εργαζόμενους της επιχείρησης και να διαπιστώσει την εφαρμογή στην πράξη των βέλτιστων καλλιεργητικών πρακτικών που ακολουθούνται από το πολυαγρόκτημα, όπως η αμειψισπορά και η οικολογική καλλιέργεια καθώς και των άριστων συνθηκών συσκευασίας των παραγόμενων προϊόντων.

Ο Υπουργός εξήρε μάλιστα το μοντέλο ευφυούς γεωργίας που εφαρμόζει η επιχείρηση, το οποίο συμβάλλει στην αειφόρο ανάπτυξη και την αύξηση της παραγωγικότητας με τη λιγότερη δυνατή σπατάλη φυσικών πόρων, χαρακτηρίζοντας το πολυαγρόκτημα «ένα καλό παράδειγμα». 

«Κάθε τέτοιο καλό παράδειγμα πρέπει να προωθηθεί και να ενισχυθεί» υπογράμμισε. 

Ο κ. Βορίδης επεσήμανε ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται αύξηση των βιολογικών καλλιεργειών, επιδίωξη που περιλαμβάνεται στις υψηλές φιλοπεριβαλλοντικές φιλοδοξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Η ελληνική πρωτογενής παραγωγή έχει σημαντικά πλεονεκτήματα και είμαι βέβαιος ότι εισέρχεται με αποφασιστικότητα στην υλοποίηση αυτών των υψηλών φιλοδοξιών προς μια παραγωγή υψηλής προστιθέμενης αξίας, σημαντικής πιστοποίησης ποιότητας και βιολογικών καλλιεργειών στην κατεύθυνση της πράσινης γεωργίας» κατέληξε ο Υπουργός. 

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή