Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επίσκεψη μαθητών του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων στη Λεμεσό

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Χρυσοπράσινο Φύλλο»

Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος με τίτλο «Ποδηλατώντας στην πόλη μου: Χρυσοπράσινο Φύλλο», ομάδα δεκατεσσάρων μαθητών του 7ου Πειραματικού Γυμνασίου Τρικάλων επισκέφτηκε τη Λεμεσό της Κύπρου.

Ο Δήμος Λεμεσού μετέχει στο δίκτυο των εκατό ελληνικών και ευρωπαϊκών πόλεων για την προστασία του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή. Σε συνάντηση με τον δήμαρχο της πόλης, κ. Νικολαΐδη, οι μαθητές ενημερώθηκαν για την κρατούσα μέχρι σήμερα κατάσταση στο Δήμο Λεμεσού σχετικά με την ποδηλατοκίνηση, καθώς και για τις βλέψεις της δημοτικής αρχής να μειώσει το όριο ταχύτητας των οχημάτων στα τριάντα χιλιόμετρα σε ένα μεγάλο μέρος του κέντρου της Λεμεσού για την ασφαλέστερη μετακίνηση των ποδηλατών αλλά και την επέκταση του δικτύου των ποδηλατόδρομων.

Εκτός αυτού, επισκέφτηκαν το κάστρο της Λεμεσού, τον καθεδρικό Ναό της Αγίας Νάπας, μέρος του ιστορικού κέντρου, όπου τα κτήρια κρίθηκαν διατηρητέα, την Μαρίνα και την Επίχωση της Λεμεσού.

Στην Πάφο, επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο με μνημεία της Ύστερης Ελληνιστικής αλλά και Ρωμαϊκής περιόδου. Εξέχουσα σημασία στο συγκεκριμένο χώρο κατέχει η «Οικία του Διονύσου» με τα υπέροχα ψηφιδωτά.

Στη Λευκωσία βρέθηκαν στον «Τύμβο της Μακεδονίτισσας» με τα χίλια περίπου μνήματα νεκρών και αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής του 1974 και περπάτησαν στην οδό Λήδρας, που καταλήγει στην Πράσινη Γραμμή η οποία χωρίζει την πόλη σε δύο τομείς.

Τη μαθητική ομάδα συνόδευσαν οι εκπαιδευτικοί Βαμπούλα Σταυρούλα, Μπλούτσου Παναγιώτα και Τσιούτσια Ουρανία.

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή