Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επίσκεψη στη Βουλή για το Γυμνάσιο Οξύνειας

Οι μαθητές του Γυμνασίου Οξύνειας επισκέφθηκαν την Αθήνα στις 9 και 10 Μαρτίου 2023 για εκπαιδευτικό σκοπό. Αρχικά, ξεναγήθηκαν στο Θωρηκτό Αβέρωφ έμαθαν την ιστορία του και την συμβολή του στους αγώνες του έθνους. Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν το ανάκτορο του Όθωνα που σήμερα στεγάζει τη Βουλή των Ελλήνων, συνέλεξαν σημαντικές πληροφορίες για το ιστορικό αυτό κτίριο και ξεναγήθηκαν στους χώρους του.

Μεταξύ άλλων, είχαν την ευκαιρία να εισέλθουν στην αίθουσα συνεδριάσεων και να καθίσουν στα έδρανα των βουλευτών. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η έκθεση ιστορικών κειμηλίων, εγγράφων και έργων τέχνης για την Ελληνική Επανάσταση που φιλοξενείται εκεί.

Την επόμενη μέρα περπάτησαν στον λόφο της Ακρόπολης. Εκεί ,στην κορυφή του βράχου βρίσκεται ο Παρθενώνας, που όταν κανείς τον αντικρίζει ανατριχιάζει ολόκληρος και του δημιουργείται ένα αίσθημα δέους. Πάνω στον βράχο της ακρόπολης υπάρχουν και άλλα κτίσματα όπως το Ερέχθειο με τις Καρυάτιδες, που στην θέση τους όμως έχουν τοποθετηθεί πιστά αντίγραφα τους γιατί οι αυθεντικές έχουν μεταφερθεί στο μουσείο.

Η περιήγηση στην Αρχαία και στην Ρωμαϊκή Αγορά τους μετέφερε νοητά σε άλλες εποχές. Η τελευταία επίσκεψη ήταν στο Μουσείο της Ακρόπολης όπου τα εκθέματα των αρχαίων Ελλήνων και η ιστορία τους ήταν το καλύτερο μάθημα γνώσεων που θα μπορούσαν να διδαχθούν.

Ήταν μια εκπαιδευτική εκδρομή η οποία εκπλήρωσε τους παιδαγωγικούς και διδακτικούς στόχους, την επιθυμία των μαθητών για μάθηση και ψυχαγωγία.

Η εκδρομή αυτή δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την ευγενική προσφορά της Τράπεζας Θεσσαλίας. Εκφράζουμε τις θερμές ευχαριστίες μας στο Δ.Σ. της Τράπεζας Θεσσαλίας για την χορηγία της μεταφοράς μας στην Αθήνα και ευχόμαστε να έχουμε και στο μέλλον την ίδια κατανόηση των αιτημάτων μας.

Ο Διευθυντής
ΧΥΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

TrikalaNews
Author: TrikalaNews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή