Επίσκεψη της Διευθύντριας Δ.Ε Τρικάλων σε Λύκεια της πόλης

Επίσκεψη πραγματοποίησε η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα. Ελένη – Μαρίνα Ξυνοπούλου και ο Προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων κ. Νικόλαος Παπακωνσταντίνου στο 1ο ΓΕΛ και στο 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων σήμερα το πρωί με αφορμή την επιστροφή των μαθητών στις αίθουσες.

Η Διευθύντρια είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους Συλλόγους Διδασκόντων και τους μαθητές των σχολείων. Στην ερώτησή της αν αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα με τη διαδικασία του self-testing απάντησαν πως δεν υπήρξε κάποια δυσκολία στη διενέργειά του.

Οι καθηγητές υπογράμμισαν επίσης πόσο χρόνο κέρδισαν κάνοντας αυτή τη διαδικασία στο σπίτι και όχι στο σχολείο και πόσο πιο ασφαλείς ένιωθαν την επόμενη μέρα προσερχόμενοι σ’ αυτό.

Οι μαθητές από την άλλη είπαν πως τη χαρά της επιστροφής τους στο φυσικό τους χώρο τη συνόδευσε και η ηρεμία που προέκυψε από το αρνητικό αποτέλεσμα του test.

Η ηρεμία είναι στοιχείο αναγκαίο γι’ αυτούς και τους γονείς τους, καθώς πλησιάζουν στις προαγωγικές και πανελλαδικές εξετάσεις.

Η Διευθύντρια με τη σειρά της τόνισε πως πρόκειται για μέρα αισιοδοξίας για όλη την εκπαιδευτική κοινότητα. «Η εκπαιδευτική διαδικασία συνεχίστηκε όλο αυτό το διάστημα χάρη στην τεράστια προσπάθεια των μαθητών και των οικογενειών τους και στην αδιάλειπτη και άριστη συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Με το νέο όπλο στα χέρια μας, αυτό των self-test, συνεχίζουμε με μεγαλύτερο βαθμό ελευθερίας, αλλά και με αυξημένο το αίσθημα του ελέγχου της μεταδοτικότητας της πανδημίας.

Τα παιδιά μας έως τώρα έχουν αποδείξει, παρόλο που στερήθηκαν πράγματα αναγκαία για την ηλικία τους και την ιδιοσυγκρασία τους, πως διαθέτουν αυξημένο αίσθημα ατομικής ευθύνης.

Τώρα λοιπόν που συνάπτεται μια νέα κοινωνική συμφωνία γύρω από την τήρηση των μέτρων για τη δημόσια υγεία με την πολιτεία να παρέχει νέα όπλα οι μαθητές μας για ακόμη μία φορά δίνουν το καλό παράδειγμα και τους ευχαριστώ για αυτό.»

trikalanews
Author: trikalanews

Share:
Συνάντηση Κωτσού – Οικονόμου για τη δημιουργία υδατοδρομίου στη Λίμνη Πλαστήρα

Συνάντηση Κωτσού – Οικονόμου για τη δημιουργία υδατοδρομίου στη Λίμνη Πλαστήρα

Συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Υποδομών & Μεταφορών, Βασίλη Οικονόμου …
Έφυγε από τη ζωή ο 65χρονος SOLLAKU ALEKSANDER

Έφυγε από τη ζωή ο 65χρονος SOLLAKU ALEKSANDER

Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε τον θάνατο του πολυαγαπημένου μας …
Ο Δημήτρης Παπαστεργίου παρουσίασε την πορεία των ψηφιακών έργων στον Πρωθυπουργό

Ο Δημήτρης Παπαστεργίου παρουσίασε την πορεία των ψηφιακών έργων στον Πρωθυπουργό

Η πορεία των έργων για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους στο επίκεντρο της σύσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό στο Υπουργείο Ψηφιακής …
Συνάντηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας υποδέχτηκε σήμερα στην Περιφέρεια τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Νίκο Ανδρουλάκη …