Επίσκεψη του  5ου Γυμνασίου στο κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Κλιάφα

Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2019, το Α2 και το Α4 επισκέφτηκαν το Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Κλιάφα. Αρχικά τα δυο τμήματα ξεκίνησαν με χαρά και ενθουσιασμό τον περίπατο τους υπό τη συνοδεία των καθηγητριών:  κ. Μ. Γιαντσίδου, κ.Κ. Μανώλη και κ.Χ. Χλωρού.

Μόλις φτάσαμε στο Μουσείο η κ. Μαρούλα Κλιάφα μας  υποδέχτηκε θερμά. Στη συνέχεια μας έκανε ένα σπουδαίο μάθημα για τα αξιοθέατα της πόλης μας. Μας ενημέρωσε για τον Μύλο του Ματσόπουλου που ιδρύθηκε από τους αδερφούς Αγαθοκλή, για το Κουρσούμ Τζαμί και για το μεγάλο στολίδι της πόλης μας το Φρούριο στο οποίο υπάρχει και το μεγάλο ρολόι των Τρικάλων. Μας μίλησε  επίσης για την ιστορία του κτηρίου «Μουσείο Τσιτσάνη» το οποίο  αρχικά ήταν οθωμανικά λουτρά μετέπειτα έγιναν φυλακές και τώρα πήρε την μορφή που γνωρίζουμε. Μας ενημέρωσε και για το Βαρούσι, τον παλιό τούρκικο μαχαλά που είναι ένα από τα ωραιότερα αξιοθέατα της πόλης μας.

Τέλος παίξαμε  ένα πολύ ενδιαφέρον κουίζ ερωτήσεων που είχε σχέση με όσα είχαμε διδαχθεί  από την κ.Κλιάφα.

Ευχαριστούμε πολύ το κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Κλιάφα και ιδιαίτερα την κ. Μαρούλα Κλιάφαγια το ξεχωριστό μάθημα που μας έδωσε για την πόλη μας.Επίσης  ευχαριστούμε το Σχολείο μας που οργάνωσε αυτήν την δράση και τους καθηγητές που μας συνόδευσαν.

Για το Α2 και Α4

Μ. Ζ. Λύτρα©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή