Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επίσκεψη του ΕΠΑ.Λ Καλαμπάκας στη Βιβλιοθήκη

Σήμερα είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε στη Βιβλιοθήκη μαθητές της Β΄ και Γ΄ Τάξης του Επαγγελματικού Λυκείου Καλαμπάκας, συνοδεία των καθηγητών τους. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η επαφή των μαθητών με το τεχνολογικό εξοπλισμό τρισδιάστατης σάρωσης και εκτύπωσης  που διαθέτει η Βιβλιοθήκη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, έγινε αναφορά στα οφέλη, αλλά και τα μειονεκτήματα της τρισδιάστατης τεχνολογίας, τη διαδικασία σάρωσης αντικειμένων, τις δυνατότητες του τρισδιάστατου εκτυπωτή, αλλά και των υλικών εκτύπωσης. Οι μαθητές, με τη βοήθεια του εκπαιδευμένου προσωπικού, πραγματοποίησαν δοκιμές με τον τρισδιάστατο σαρωτή, είδαν την αποτύπωση του αντικειμένου στην οθόνη του Η/Υ, γνώρισαν τα στάδια επεξεργασίας των ψηφιακών μοντέλων και τις δυνατότητες του λογισμικού. Στη συνέχεια, παρακολούθησαν την εκτύπωση της τρισδιάστατης  μορφής στον 3D εκτυπωτή με την τεχνική των συνεχόμενων οριζόντιων στρωμάτων ως τη τελική μορφή του αντικειμένου.

Ο τεχνολογικός εξοπλισμός της Βιβλιοθήκης είναι στη διάθεση των εκπαιδευτικών μονάδων με σκοπό τη σύνδεση της μαθητικής κοινότητας με τη προηγμένη τεχνολογία.

Ευχαριστούμε το ΕΠΑ.Λ Καλαμπάκας για την επίσκεψη και τη συνεργασία.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή