Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επίσκεψη του Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κώστα Παπαδάκη στα Μεγάλα Καλύβια Τρικάλων

Συναντήθηκε με την  επιτροπή πλημμυροπαθών,το τοπικό συμβούλιο και κτηνοτρόφους της περιοχής

Σύσκεψη της επιτροπής των πλημμυροπαθών στα Μεγάλα Καλύβια έγινε με τον Κώστα Παπαδάκη, μέλος της ΚΕ, ευρωβουλευτή του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια  της περιοδείας του στις πλειγήσες περιοχές των Τρικάλων . Την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ υποδέχτηκε η Μαριλένα Χαχάμη μέλος της συντονιστικής επιτροπής, ευχαριστώντας την Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα που απηύθυνε η επιτροπή.

«Φάνηκε ότι δεν υπάρχουν αντανακλαστικά μείναμε εγκλωβισμένοι πολλές ώρες, εξαφανισμένοι δήμος και περιφέρεια και προσπαθούσαμε μόνοι μας να κάνουμε απεγκλωβισμούς», τόνισε ο Παναγιώτης Λαγάρας πρόεδρος της κοινότητας. Έχουμε υποστεί ζημιές που θέλουμε τουλάχιστον μία δεκαετία σημείωσε αναφερόμενος στις ζημιές στα σπίτια και τα χωράφια.

Στην παρέμβαση του ο Κ. Παπαδάκης ανέδειξε την πολιτική της ΕΕ που θεωρεί ότι στερούνται σημασίας έργα που δεν συμφέρουν το κεφάλαιο και το αστικό κράτος. Είναι ικανοί αλλού σημείωσε. Είναι δυο κόσμοι. Υπάρχει εξήγηση γιατί δε γίνονται αντιπλημμυρικά. Έτσι με το κριτήριο του κόστους οφέλους θα σκεφτούν και την επόμενη μέρα σημείωσε και τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια να τα φορτώσουν στους ίδιους τους πληγέντες που τους αναγκάζει το αστικό κράτος να μαζέψει μόνο του, να θάψει τα ζώα μόνος του κ.ο.κ.. Ενώ αναφέρθηκε στους νέους φόρους που ανακοίνωσε η κυβέρνηση όπως και στη συζήτηση για την ιδιωτική υποχρεωτική ασφάλιση.

Παράλληλα υπογράμμισε την εμπειρία από τους άλλους πληγέντες σε μια σειρά περιοχές της χώρας που δίνονται ορισμένα ψίχουλα και σε «δεύτερο χρόνο» έρχονται τα φέσια από τις τράπεζες, έρχονται οι κόφτες και οι αποζημιώσεις είναι ελάχιστες, οι πληγέντες βρίσκονται από πάνω και φεσωμένοι. «Είναι ένα εχθρικό κράτος και δείχνει τις προθέσεις του. Θα πάμε έτσι;» σημείωσε και ανέδειξε την ανάγκη να δυναμώσει τώρα ο αγώνας και η διεκδίκηση μέσα και από την επιτροπή που δημιουργήθηκε επισημαίνοντας πως οι περιφερειακοί, δημοτικοί σύμβουλοι, βουλευτές και ευρωβουλευτές του ΚΚΕ θα είναι εδώ δίπλα στους πληγέντες αλλά όλα θα κριθούν εδώ στην πίεση που θα νοιώσει το κράτος από τους κατοίκους, μέσα από την επιτροπή, με τη συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης.

Ακολούθησε μια πλούσια συζήτηση για τα έργα που δεν έγιναν, για τις υγειονομικές παρεμβάσεις που είναι απαραίτητες, για το πώς θα θαφτούν τα ζώα, για τις μελέτες που υπήρχαν και το λόγο που αυτές δεν πάρθηκαν υπόψη γιατί αυτά γίνονται με το κριτήριο του κόστους οφέλους και για τον περιορισμό της ζημιάς, για την έγνοια της δημοτικής Αρχής που την ίδια ώρα είναι το πώς θα περάσουν οι «πράσινες επενδύσεις» στην ευρύτερη περιοχή.

ΚΚΕ – ΚΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

trikalanews.gr
Author: trikalanews.gr

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή