Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επίσκεψη του Γυμνασίου Μεγάλων Καλυβίων στην εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΜΕΙΑ Α.Ε.» (φωτό)

Τους μαθητές συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου κ. Τσακίρης Απόστολος και κ. Κατή Παναγιώτα.

Στο πλαίσιο των μαθημάτων της Τεχνολογίας (γραμμή παραγωγής βιομηχανικής μονάδας) και της Χημείας (μείγματα, διαχωρισμός μειγμάτων, περιεκτικότητες διαλυμάτων) οι μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης του Γυμνασίου Μεγάλων Καλυβίων, επισκέφθηκαν την Πέμπτη 14/3/2024 το εργοστάσιο «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΕΙΑ Α.Ε.» που βρίσκεται στο 5ο χλμ Τρικάλων – Πύλης.

Τους μαθητές συνόδευαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου κ. Τσακίρης Απόστολος και κ. Κατή Παναγιώτα.

Εκεί η χημικός κ. Τρούπα παρουσίασε αρχικά τη δομή, τον τρόπο λειτουργίας και την πορεία ανάπτυξης και επέκτασης της επιχείρησης.

Ακολούθησε περιήγηση στις μονάδες παραγωγής, όπου οι μαθητές ενημερώθηκαν αναλυτικά και παρακολούθησαν αρχικά τη διαδικασία παραλαβής, ελέγχου ποιότητας και παστερίωσης του φρέσκου γάλακτος.

Στη συνέχεια οι μαθητές παρακολούθησαν τη διαδικασία παραγωγής λευκών και κίτρινων τυριών καθώς και επιδόρπιων και γιαουρτιών.

Η παρουσίαση, η ενημέρωση και η παρακολούθηση της πορείας παραγωγής τυριών, γιαουρτιού κ.ά. ήταν πλήρης και έδωσε πολύτιμες πληροφορίες, για τον τρόπο παραγωγής τροφίμων που καταναλώνουμε καθημερινά και τα οποία συμβάλλουν στην ανάπτυξη και καλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού.

Ευχαριστούμε τους υπεύθυνους του εργοστασίου, για τη δυνατότητα που έδωσαν στους μαθητές μας, να γνωρίσουν από κοντά τον τρόπο οργάνωσης και λειτουργίας ενός σύγχρονου εργοστασίου της περιοχής μας.

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή