Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επίσκεψη του Κώστα Σκρέκα στη Χίο: Νέα έργα υποδομών για τη μείωση του κόστους της αγροτικής παραγωγής

Για την Κυβέρνηση αποτελούν προτεραιότητα τα νέα έργα υποδομών ώστε να έχουμε ένα χαμηλότερο κόστος παραγωγής των ποιοτικών ελληνικών προϊόντων, δήλωσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκρέκας.

Κατά την επίσκεψη του, στη Χίο, την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου, ο κ. Σκρέκας ενημερώθηκε για την εξέλιξη των έργων στο Φράγμα «Κόρης Γεφύρι» και συμμετείχε σε συσκέψεις με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των αγροτικών συνεταιρισμών του νησιού.

Ο Υφυπουργός επισκέφθηκε την περιοχή όπου βρίσκεται το φράγμα, συνοδευόμενος από τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Βουλευτή Χίου, Νότη Μηταράκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου, Παντελή Μπουγδάνο και τον Δήμαρχο Χίου, Σταμάτη Κάρμαντζη.

Σε δηλώσεις του, εξέφρασε τη βούληση της Κυβέρνησης και του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, να προωθήσουν τόσο την ολοκλήρωση υφισταμένων έργων όσο και νέων έργων υποδομών, προκειμένου να διαμορφωθεί σε χαμηλότερα επίπεδα το κόστος αγροτικής παραγωγής και να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα του πρωτογενούς τομέα.

«Το έργο αυτό θα πρέπει να ολοκληρωθεί, καθώς είναι ένα έργο ζωής για τον Κάμπο, ο οποίος θα αρδευτεί από το νερό το οποίο θα συλλέγεται» είπε ο κ. Σκρέκας. «Υπάρχει απ’ όλες τις πλευρές η πολιτική βούληση, να ολοκληρωθεί ένα έργο για το οποίο έχουν δαπανηθεί πολλά εκατομμύρια ευρώ, από χρήματα Ελλήνων και Ευρωπαίων φορολογουμένων» σημείωσε και
προσέθεσε:

«Προτεραιότητα για το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι να στηρίξουμε το εισόδημα του αγρότη, να προσελκύσουμε νέους αγρότες στις καλλιέργειες […] και να καταστήσουμε τον πρωτογενή τομέα της χώρας ανταγωνιστικό».

Αμέσως μετά, ο Υφυπουργός μετέβη στην Περιφερειακή Ενότητα και εν συνεχεία στο Δήμο Χίου, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκαν η δυνατότητα κατασκευής του Φράγματος Κοντού, καθώς και η ενδεχόμενη ολοκλήρωση του έργου στο εγκαταλειμμένο φράγμα στην περιοχή Σαραπειό.

Ακολούθησαν συναντήσεις με τους εκπροσώπους της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών και της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών του νησιού.

Το απόγευμα, ο κ. Σκρέκας συναντήθηκε με νέους παραγωγούς, καθώς και εκπροσώπους φορέων του πρωτογενούς τομέα, της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων και της Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης Χίου.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή