Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επίσκεψη Τούρκων καθηγητών στη Βιβλιοθήκη Παν. & Μαρίας Χατζηγάκη – Φ.Ι.ΛΟ.Σ.

Οι καθηγητές βρίσκονται στη πόλη μας με 20 μαθητές τεσσάρων γυμνασίων της Κωνσταντινούπολης

Οι Τούρκοι καθηγητές, οι οποίοι βρίσκονται στα Τρίκαλα με 20 μαθητές τεσσάρων γυμνασίων της Κωνσταντινούπολης, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus, μαζί με τον υπεύθυνο του Προγράμματος Δημ. Μαγειρία, το απόγευμα της Τρίτης επισκέφτηκαν τη «Βιβλιοθήκη Παναγιώτη και Μαρίας Χατζηγάκη – Φ.Ι.ΛΟ.Σ.».

Εκεί ενημερώθηκαν για τις δραστηριότητες του Φιλολογικού, Ιστορικού, Λογοτε-χνικού Συνδέσμου (Φ.Ι.ΛΟ.Σ.) Τρικάλων, την λειτουργία της Βιβλιοθήκης, τον ση-μαντικό ρόλο της πόλης των Τρικάλων κατά την μακρόχρονη περίοδο της Τουρκο-κρατίας καθώς, τις εκδρομές του Φ.Ι.ΛΟ.Σ. στην Τουρκία, καθώς και τις τουρκολογι-κές μελέτες που δημοσιεύονται στις εκδόσεις του.

Επακολούθησε φιλική συζήτηση και στο τέλος το Δ.Σ. του Φ.Ι.ΛΟ.Σ. προσέφερε σε όλους τους Τούρκους καθηγητές από δέκα (10) βιβλία στον καθένα για τον ε-μπλουτισμό των βιβλιοθηκών των σχολείων τους, να γνωρίσουν το εκδοτικό έργο του Συνδέσμου αλλά και για να σχηματίσουν μια πληρέστερη εικόνα για την πνευματική ζωή των Τρικάλων, τα οποία στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας ήταν το διοικητικό και θρησκευτικό κέντρο της Θεσσαλίας.

Στιγμιότυπο από την επίσκεψη και ενημέρωση των Τούρκων καθηγητών στη «Βιβλιοθήκη Παναγιώτη και Μαρίας Χατζηγάκη – Φ.Ι.ΛΟ.Σ.».
Αναμνηστική φωτογραφία από την επίσκεψη και ενημέρωση των Τούρκων καθηγητών στη «Βιβλιοθήκη Παναγιώτη και Μαρίας Χατζηγάκη – Φ.Ι.ΛΟ.Σ.».
Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή