Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επίσκεψη Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνας Μιχαηλίδου σε δομές κοινωνικής πρόνοιας στην Κρήτη

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου επισκέφτηκε δομές κοινωνικής πρόνοιας στα Χανιά και το Ηράκλειο προκειμένου να συνομιλήσει με τους φορείς και τις διοικήσεις για το πρόγραμμα των εμβολιασμών που θα ξεκινήσει στις αρχές του χρόνου.

Όπως εξήγησε η Υφυπουργός «οι ευάλωτοι συμπολίτες μας που διαμένουν σε κλειστές δομές προστασίας καθώς και οι φροντιστές τους θα είναι από τους πρώτους πολίτες που θα εμβολιαστούν. Παρόλ’ αυτά απαιτείται από όλους μας εγρήγορση και συνέχιση της αυστηρής εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Ως Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τον ΕΟΔΥ παρακολουθούμε καθημερινά την κατάσταση στις δομές όλης της χώρας και καταγράφουμε τα ΑΜΚΑ όλων των συμπολιτών μας στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και Χρονίως Πασχόντων ώστε να εμβολιαστούν πρώτοι, χωρίς καθυστερήσεις».

Στο πλαίσιο αυτό, η Υφυπουργός συνοδευόμενη από την Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης Μαρία Δαμανάκη και την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Χανίων, Ελένη Ζερβουδάκηβρέθηκε το Σάββατο 19-12-2020 στο Παράρτημα Προστασίας Παιδιού και Νέων Χανίων όπου μοίρασε βιβλία και παιχνίδια. ΗΥφυπουργός είχε την ευκαιρίανα μιλήσει με τα παιδιά και να ανταλλάξει απόψεις και ιδέες για το πώς μπορεί η καθημερινότητά τους να γίνει ακόμα καλύτερη. Της μίλησαν για τις σπουδές τους και τα χόμπι τους και την ενημέρωσαν για τις οικογένειες που τα φιλοξενούν κάποιες ημέρες την εβδομάδα ως ανάδοχες.

Τη Δευτέρα 21-12-2020 η κυρία Δόμνα Μιχαηλίδου συναντήθηκε με την εκπρόσωπο της εταιρείας ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε. κ. Χριστίνα Χαλκιαδάκη για να την ευχαριστήσει προσωπικά για την κοινωνική προσφορά του ομίλου στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης.

«Ο Όμιλος Χαλκιαδάκη ανταποκρίθηκε αμέσως στο κάλεσμά μας και συνέβαλλε στην ενδυνάμωση του Κ.Κ.Π.Π.Κ. σε κρίσιμο επιστημονικό δυναμικό κοινωνικών λειτουργών  ώστε να φτάσουμε πιο γρήγορα στον στόχο να βρεθεί «Μια οικογένεια για κάθε παιδί».

Έως τώρα, ελλείψει κοινωνικών λειτουργών χρειαζόταν οι Κρητικοί συμπολίτες μας, υποψήφιοι θετοί ή ανάδοχοι γονείς, πολλές φορές να ταξιδέψουν μέχρι την Αθήνα, αφήνοντας το σπίτι και την εργασία τους, προκειμένου να πραγματοποιηθεί από κοινωνικούς λειτουργούς η δίμηνη κοινωνική έρευνα που κάθε αίτηση απαιτεί.

Σήμερα, με την προσφορά δύο κοινωνικών λειτουργών σε Ηράκλειο και Χανιά από τον Όμιλο Χαλκιαδάκη και άλλων δυο προσλήψεων από το Υπουργείο μας, οι Κρητικοί συμπολίτες μας, μπορούν οι κοινωνικές έρευνες να πραγματοποιούνται στο σπίτι τους – όπως δηλαδή συμβαίνει και σε όλους τους υπόλοιπους υποψηφίους γονείς σε όλη την Ελλάδα. Οι συνδέσεις παιδιών και υποψηφίων γονέων μέσα από το νέο ενιαίο ψηφιακό σύστημα υιοθεσίας και αναδοχής συνεχίζονται, την ώρα που άνθρωποι όπως η Χριστίνα Χαλκιαδάκη, αποδεικνύουν στην  πράξη ότι στις δύσκολες στιγμές ιδιώτες και πολιτεία είναι μαζί στην στήριξη της κοινωνίας και βέβαια των παιδιών μας».

Στη συνέχεια η κυρία Μιχαηλίδου,μαζί με τον βουλευτή Ηρακλείου της ΝΔ, Μάξιμο Σενετάκη, επισκέφτηκε το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού στο Ηράκλειο όπου συνομίλησε με το Διοικητικό Συμβούλιο. Αφού μοίρασε βιβλία και παιχνίδια στα παιδιά, γνώρισε τους νέους Κοινωνικούς Λειτουργούς της δομής και είχε μια ουσιαστική συζήτηση για τη λειτουργία της δομής, την τήρηση των μέτρων προστασίας και το πρόγραμμα εμβολιασμού.

admins
Author: admins

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή