Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επιστολή διαμαρτυρίας του Οδοντιατρικoύ Συλλόγου Τρικάλων

Για την απουσία θέσεων οδοντιάτρων από την προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων ιατρών Ε.Σ.Υ

Επιστολή διαμαρτυρίας, προς τους Τρικαλινούς βουλευτές, έστειλε ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Τρικάλων αναφορικά με την απουσία θέσεων οδοντιάτρων από την προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων ιατρών Ε.Σ.Υ.

Αναλυτικά η επιστολή:

Προς
Βουλευτές νομού Τρικάλων
Θέμα: Προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων ιατρών Ε.Σ.Υ.
Αξιότιμες κυρίες, αξιότιμοι κύριοι

Με βάση την από 28/02/2024 και με Αρ. Πρωτ.Γ4α/Γ.Π. οικ. 12386 προκήρυξη θέσεων ειδικευμένων ιατρών Ε.Σ.Υ. προκύπτει ότι δεν υπάρχει ούτε μία θέση οδοντιάτρου σε όλη την επικράτεια.

Δυστυχώς το γεγονός δεν μας προξενεί καμία εντύπωση πλέον και ως εκ τούτου δεν αναζητούμε το γιατί της απόφασης, ούτε αναρωτιόμαστε πότε λύθηκε το ζήτημα των υποστελεχωμένων δημόσιων οδοντιατρικών δομών.

Δεν ξενίζει καν ο εμπαιγμός της διοίκησης του Υπουργείου προς την Ομοσπονδία μας έναντι της οποίας δεσμεύτηκε πρόσφατα για προσλήψεις οδοντιάτρων.

Είναι πλέον ξεκάθαρο πως η σαφής εδώ και χρόνια απαξίωση της οδοντιατρικής επιστήμης και η αδιαφορία για την στοματική υγεία του πληθυσμού από πλευράς πολιτείας επιβεβαιώνεται για ακόμη μία φορά.

Λάβετε απλώς υπ όψιν σας ότι τα πυροτεχνήματα τύπου dentist pass δεν αποτελούν καν ημίμετρα στην αντιμετώπιση των κολοσσιαίων προβλημάτων στοματικής υγείας, πολλώ δε όταν ακόμη και αυτά δεν υποστηρίχθηκαν ούτε στο ελάχιστο από τους κυβερνητικούς και κρατικούς μηχανισμούς (Υπουργείο Υγείας, Υπουργείο Παιδείας, Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κλπ).

Τούτων δοθέντων εκτιμούμε ότι κάθε αίτημά μας προς την πλευρά σας για ενασχόληση με το ζήτημα προς αποκατάσταση των στρεβλώσεων είναι μάλλον θνησιγενές.

Με εκτίμηση εκ του Δ.Σ. του Ο.Σ.Τ.
Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Ντουρτούνης Κωνσταντίνος Μπάκος Γεώργιος

Trikala News
Author: Trikala News

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή