Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επιστολή Λιούτα προς τη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς για το τραπεζικό κατάστημα στην Οιχαλία

Έντονη αναστάτωση προκλήθηκε στη Δημοτική Ενότητα της Οιχαλίας και στα χωριά της περιοχής αναφορικά με την ανακοίνωση της Τράπεζας Πειραιώς ότι θα προχωρήσει στο κλείσιμο του τραπεζικού καταστήματος στην περιοχή αυτή.

Με επιστολή του ο Τρικαλινός βουλευτής, Θανάσης Λιούτας, προς τη διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς ζητά να μην κλείσει το συγκεκριμένο τραπεζικό κατάστημα.

Ο κ. Λιούτας ζήτησε από τη διοίκηση της Τράπεζας να επανεξετάσει τον σχεδιασμό της αυτόν, επεξηγώντας τα μεγάλα προβλήματα που θα δημιουργηθούν και υπογραμμίζοντας ότι,

«Πάρα πολλοί πολίτες εξυπηρετούνται καθημερινά από το συγκεκριμένο τραπεζικό κατάστημα, ενώ επιπλέον η απόφαση αυτή θα αναστατώσει τη ζωή των πολύ ικανών υπαλλήλων που για χρόνια εργάζονται αποτελεσματικά στο συγκεκριμένο κατάστημα».

«Επίσης πάρα πολλοί Οιχαλιώτες δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά με επιτυχία στο εξωτερικό και στέλνουν εμβάσματα στις οικογένειές τους που μένουν στην Οιχαλία. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα μέλη της οικογένειάς τους, που λαμβάνουν τα εμβάσματα, είναι άνθρωποι μεγάλης ηλικίας και συνεπώς δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα, καθώς οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας αδυνατούν στην πλειοψηφία τους να προχωρήσουν μόνοι τους σε ηλεκτρονικές συναλλαγές. Στην περίπτωση αυτή οι συγκεκριμένοι άνθρωποι θα πρέπει να μετακινηθούν με περισσή ταλαιπωρία στο πλησιέστερο, άλλο τραπεζικό κατάστημα, πράγμα το οποίο πολλές φορές είναι αδύνατο, εξαιτίας της μεγάλης ηλικίας τους».

Επιπρόσθετα, ο Θανάσης Λιούτας τόνισε ότι, «μέσα στον καιρό της πανδημίας, η αποφυγή του συγχρωτισμού είναι ο κανόνας. Το κλείσιμο των τραπεζικών καταστημάτων αναπόφευκτα οδηγεί σε μεγαλύτερη συγκέντρωση πολιτών σε λιγότερα τραπεζικά καταστήματα».

Ολοκληρώνοντας την επιστολή του ο Τρικαλινός βουλευτής ζήτησε να επανεξεταστεί η απόφαση αυτή και να μην κλείσει το κατάστημα της Πειραιώς στην Οιχαλία.

 

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή