Επιστολή Μικέλη Χατζηγάκη στον Υπουργό Υγείας για το ΕΚΑΒ

Συνάντηση με το προεδρείο του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας είχε ο Μικέλης Χατζηγάκης ο οποίος συζήτησε μαζί του τα τρέχοντα προβλήματα του οργανισμού και τρόπους επίλυσης τους.

Το στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας ευχαρίστησε και συνεχάρη το προσωπικό για το σημαντικό έργο που προσφέρει και δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα προβλήματα αλλά και τις προτάσεις που του κατέθεσε το προεδρείο του ΕΚΑΒ στα αρμόδια όργανα της πολιτείας.   
 
Ο Μικέλης Χατζηγάκης απέστειλε την παρακάτω επιστολή στον Υπουργό Υγείας:
 
«Προς: Αξιότιμο Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό

Κοινοποίηση: Αξιότιμο Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη  
 
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ Υγείας,
 
Σε πρόσφατη συνάντηση που είχα στο γραφείο μου με το προεδρείο του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας μου έθεσε υπόψιν τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο οργανισμός και τα οποία θεωρώ πως η πολιτεία πρέπει να επιλύσει άμεσα.
 
Συγκεκριμένα, είναι απαραίτητο να εκσυγχρονιστεί ο στόλος του και να ενισχυθεί με επιπλέον προσωπικό. Ταυτόχρονα, οι άνθρωποι του ΕΚΑΒ πρέπει να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά γιατί συχνά έρχονται σε επαφή με λοιμώξεις και επικινδυνά νοσήματα που απειλούν την υγεία των διασωστών. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ, παρόλα τα μεγάλα οικονομικά και διοικητικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο οργανισμός, δεν το βάζουν κάτω και σε πείσμα των καιρών δουλεύουν σκληρά για να προσφέρουν στην Ελληνική κοινωνία. Αλλά και η Ελληνική κοινωνία με την σειρά της τους αγκαλιάζει με την εμπιστοσύνη της. Το ΕΚΑΒ αποτελεί – και πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί – τον πυρήνα της πρωτοβάθμιας δημόσιας υγείας στην Ελλάδα. Γι ‘αυτό και πρέπει να στηριχτεί η προσπάθεια του με κάθε μέσο. Αναμένω την ευνοϊκή στάση της πολιτείας στα καίρια προβλήματα ενός τόσο σημαντικού οργανισμού για την δημόσια υγεία».
 
Με τιμή,
Μικέλης ΧατζηγάκηςΑφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

©2020 Trikalanews from TNEWSGROUP

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή