Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επιστολή προς Δήμο Τρικκαίων για την Πλατεία Βουβής

Δημοσιεύθηκε πρόσφατα η με αρ. 2703/2018 απόφαση του E τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία ακυρώθηκε η με αρ. 78/30.11.2016 άδεια δόμησης της Διεύθυνσης Υπηρεσίας Δόμησης του Δήμου Τρικκαίων και η με αρ. 2941/5.9.1990 απόφαση του Νομάρχη Τρικάλων και 508/12.3.2018 απόφαση του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, κατά το μέρος που προβλέπουν τη χωροθέτηση  και κατασκευή νηπιαγωγείου και βρεφικού σταθμού στην Πλατεία Βουβής.
 
Η απόφαση δικαίωσε τους προσφεύγοντες στο Σ.Τ.Ε., κατοίκους της περιοχής , οι οποίοι κατά την παρουσία τους στο Δημοτικό Συμβούλιο, αντιμετώπισαν την αντίθεση όλων των δημοτικών παρατάξεων  στο αίτημα τους, αλλά και από ορισμένους από τους ομιλητές, υπαινιγμούς για το δίκαιο και ηθικό των κινήτρων τους, ως προς την αντίθεση τους στην περιβαλλοντική υποβάθμιση της γειτονιάς, με την καταστροφή της πλατείας. Σε μία περιοχή όπου μετά από την εξαγγελία καταστροφής της πλατείας από τον Δήμο Τρικκαίων, πουλήθηκαν  ιδιωτικά, αδόμητα οικόπεδα περιμετρικά της πλατείας, στα οποία και θα μπορούσε να ανεγερθεί το κτίριο του νέου νηπιαγωγείου,  ο ισχυρισμός, ότι δεν υπήρχε άλλος χώρος πλην της πλατείας, αποδεικνύει ότι δεν προηγήθηκε καμία σοβαρή προεργασία για την χωροθέτηση του κτιρίου του νέου νηπιαγωγείου.
 
Η απόφαση του Σ.Τ.Ε., δικαιώνει και τους περισσότερους από 350 κατοίκους  που αιτήθηκαν εγγράφως στον Δήμο Τρικκαίων, να ακυρώσει την απόφαση του  για την καταστροφή της πλατείας και  επιτρέπει  στα παιδιά  να συνεχίσουν να απολαμβάνουν το παιχνίδι τους, όπως κάνουν μέχρι σήμερα . Επίσης θα συνεχίσει η πλατεία, να αποτελεί χώρο αναψυχής για τους δημότες και δεν θα χάσει έναν σημαντικό από τη φύση και το νόμο  προορισμό της, αυτόν του ελεύθερου χώρου καταφυγής των δημοτών σε περίπτωση καταστροφών (Σεισμού , πυρκαγιάς κλπ.).
 
Οι λαμβάνοντες τις αποφάσεις που επηρεάζουν τις ζωές των δημοτών, θα πρέπει πάντοτε να θυμούνται τα λόγια του, Αγάθωνα που συνιστά στον «Άρχοντα» (ηγέτη) να θυμάται τρία πράγματα «ότι διοικεί ανθρώπους, ότι πρέπει να διοικεί σύμφωνα με τους νόμους και ότι δεν θα διοικεί για πάντα».
 
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος
των αιτούντων
Δεληντζής Χρήστος

admins
Author: admins

Αφήστε το σχόλιό σας

trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή