Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επιστράτευση της φιλοαμερικανίδας Τανσού Τσιλέρ;

Καθώς ο Ταγίπ Ερντογάν προχωράει σε διάφορες… καταστροφικές αλλαγές τον τελευταίο καιρό στην απέλπιδα προσπάθεια διάσωσης της οικονομίας και ανεύρεσης τρόπων εξόδου απ’ τη διεθνή απομόνωση στην οποία μόνος του έχει οδηγήσει την Τουρκία, αυξάνονται οι φήμες και για ανασχηματισμό της κυβέρνησής του.

Δυο ονόματα ξεχωρίζουν στα σενάρια: Αυτό του γαμπρού του Ερντογάν, Μπεράτ Αλμπαϊράκ, τον οποίον ο ίδιος είχε εκδιώξει σε μια από τις πολλές κινήσεις βελτίωσης της οικονομικής πολιτικής και διάσωσης της λίρας, αλλά και της πρώην πρωθυπουργού της χώρας Τανσού Τσιλέρ.

Για τον εξαφανισμένο από προσώπου γης Αλμπαϊράκ οι πληροφορίες των τουρκικών ΜΜΕ τον ήθελαν να επανεμφανίζεται “πανηγυρικά” στο συνέδριο του κόμματος. Αυτό δεν έγινε. Ωστόσο, οι φήμες επιμένουν για πιθανή υπουργοποίησή του με πιθανότερο να του δοθεί το υπουργείο Ενέργειας, όπως γράφει μεταξύ άλλων η WanHaber.

Όσο για την παλιά γνώριμη της Ελλάδας, την πρώην πρωθυπουργό, Τανσού Τσιλέρ, οι φήμες την θέλουν να παίρνει τη θέση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στο υπουργείο Εξωτερικών.

Σχόλια και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχολιάζουν καυστικά μια ενδεχόμενη επιστροφή της Τανσού Τσιλέρ, της πρώην πρωθυπουργού που ευρέως της αποδίδονται ισχυρότατες σχέσεις με τη διαφθορά και τον χρηματισμό.

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή