Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Επιστροφή στα σχολεία: Αποστάσεις ασφαλείας, υποτμήματα και κλειστά κυλικεία

Δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την επαναλειτουργία των σχολείων, όπου εμπεριέχονται περισσότερες πληροφορίες για τη νέα κανονικότητα στις σχολικές μονάδες της χώρας.

Η εν λόγω ΚΥΑ ορίζει ως απόσταση ασφαλείας ανάμεσα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς το 1,5 μέτρο και προβλέπει τον χωρισμό των τμημάτων στα δύο, όπου αυτό είναι εφικτό.

Τα ισοδύναμα υποτμήματα θα συγκροτούνται κατ’ αλφαβητική σειρά –κάτι που αποτελεί ευθύνη του διευθυντή του κάθε σχολείου. Παράλληλα, διευκρινίζεται πως τα εν λόγω υποτμήματα θα προσέρχονται στα σχολεία εναλλάξ ανά ημέρα.

Τα σχολεία που έχουν υποδομή που επιτρέπει να φιλοξενηθούν όλα τα υποτμήματα ταυτόχρονα, η διδασκαλία μπορεί να γίνεται καθημερινά.

Ειδικά για τους εκπαιδευτικούς μαθητών σε παράλληλη στήριξη ή τους σχολικούς νοσηλευτές καθίσταται υποχρεωτική η χρήση μάσκας ενώ «κατά τα λοιπά, η χρήση προστατευτικής μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό εντός των σχολικών μονάδων είναι προαιρετική».

Γίνεται, επίσης, ειδική αναφορά στον αερισμό των αιθουσών ενώ η ΚΥΑ υπογραμμίζει παράλληλα πως πρέπει να τηρούνται οι οδηγίες ατομικής υγιεινής.

Υπάρχει δε, και ειδική οδηγία για το μάθημα της πληροφορικής, που προβλέπει τα πληκτρολόγια να καλύπτονται από μεμβράνη οικιακής χρήσης, που θα αλλάζει πριν καθίσει νέος μαθητής μπροστά από την οθόνη.

Κλειστά θα είναι, επίσης, τα κυλικεία ενώ δεν θα πραγματοποιούνται σχολικές εκδρομές και περίπατοι μέχρι το τέλος του έτους.

Αναλυτικά η ΚΥΑ
CNN

Trikalanews
Author: Trikalanews

To trikalanews.gr χρησιμοποιεί cookies. Με την επίσκεψή σας συμφωνείτε με τους Όρους. Διαβάστε ΠερισσότεραΑποδοχή